Pui Tandoori

Postat de rocsi_1612 in Pui
10 Ian 2012 | 4378 vizualizari
Pui Tandoori

Am primit reteta de la o colega de-a mamei...am incercat..este foarte bun sincer,doar ca nu prea le am eu cu aceste condimente,dar trebuie sa ma invat cu ele,sa nu raman pe stilul clasic;)

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • 250 gr iaurt simplu
  • 30 gr suc de lamaie sau helas
  • 30 ml ulei de masline
  • 3 linguri condiment tandoori
  • piper
  • sare
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • patrunjel uscat

Mod de preparare

Pieptul de pui trebuie sa fie dezosat si fara piele.

Il spalam,il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite.

Intr-un bol facem amestecul de condimente.

Punem mai intai iaurtul cu sucul de lamaie(sau helas) si uleiul de masline.

Amestecam bine apoi punem condimentul tandoori,boiaua de ardei,sare si piper dupa gust,apoi putin patrunjel uscat.

Le incorporam pe toata ,apoi dam drumul la pui in acest amestec.

Acoperim cu folie alimentara si dam totul la frigider 4-5 ore(e bine sa il faceti si de seara si sa-l lasati pana dimineata,asa este de preferat si cam asa cere reteta!!!!!!).

Punem intr-o tava si acoperim cu staniol.

Dam totul in cuptorul incins,la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute.

Apoi descoperim puiul si il mai lasam pana este bine patruns.

Cand este gata il scoateti si serviti,simplu sau cu garnitura.

La noi s-a servit cu garnitura de orez si ananas!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tandoori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui Tandoori

Postat de Lia1

Pui Tandoori

1.Speli cu nadejde pulpele de pui cu apa rece. Le scurgi si le pui intr-un vas cu capac unde va sta la marinat. Se pot pune in pungi cu zip. 2.Eu indepartez pielea, voi procedati asa cum...

Citeste continuarea

Pui Tandoori

Postat de Sidy

Pui Tandoori

Pulpele se spala si se sterg bine cu prosoape de hartie.Pe fiecare pulpa se fac 2-3 crestaturi cu adancimea de 1 cm. Iaurtul se pune intr-un castron impreuna cu celelalte ingrediente, mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2012, 21:26
bun bun
la 10.01.2012, 21:41
la 10.01.2012, 21:42
la 10.01.2012, 21:45
Si mie imi place foarte mult carnea de pui.In general gatesc pui si peste asa ca as vrea o portie din puiul tau
la 10.01.2012, 22:16
buun

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking