“Labaneh” de Jerash in ulei de masline-“Labaneh makbouseh bil zayit”

Postat de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri
15 Dec 2011 | 6081 vizualizari

In Iordania ,labaneh( labneh) sau iaurt concentrat( sau “strecurat”) este un aliment specific beduin ,de baza la micul dejun, cina, “mezze”si in prepararea diferitelor sandviciuri. Se gaseste pe piata sub 2 forme:labaneh cremos si labaneh concentrat, produs in anumite regiuni din Iordania:Jerash,Ajloun si Karak, in mici fabrici de produse lactate. Labaneh autentic se pastreaza in ulei de masline, care adauga un plus de aroma. Se fac mici bilute(de dimensiunea unei nuci) din labaneh ,care se pun in borcane cu ulei de masline virgin si se pastreaza astfel pe perioade de pana la 1 an. Cu trecerea timpului ,labaneh pastrat in ulei de masline devine mai acrisor. Labaneh se poate prepara din lapte de vaca,oaie sau capra.

Inapoi la reteta

Comentarii (36)

la 19.12.2011, 14:45
Mihaela
la 21.12.2011, 22:43
interesant,ca de altfel toate retetele tale
la 22.12.2011, 18:17
Kamy
la 19.03.2012, 17:15
tare reteta!!!
la 22.03.2012, 09:03
Veronica
la 13.06.2021, 14:01

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking