Ingrediente
- 2 lamai mari bio
- 3-4 foi de dafin
- cimbru uscat, sare marina
- piper boabe de Sichuan
Mod de preparare
Puneti la fiert o oala cu 1,5 l de apa.
Spalati cu o perie bine lamaile si taiati capetele lor.
Taiati-le apoi in cruce, nu insa complet.
Umpleti fiecare lamaie cu sare marina si puneti-le in borccan.
Am glisat prima lamaie (vertical sa nu iasa sarea din ea) .
A 2-a lamaie era prea mare nu intra intreaga.
Am taiat-o in 4, am dat prin sare bucatile de lamaie si le-am introdus in borcan.
Puneti frunzele de dafin, cimbrul uscat si boabele de piper.
Varrsati deasupra apa fiarta, lamaile trebuie sa fie complet acoperite, puneti o greutate sau 2 betisoare la suprafata.
Inchideti borcanul si lasati-l cel putin 3-4 saptamani in camara.
Dupa ce l-ati deschis pastrati-l la frigider.
Cum borcanul meu nu era chiar etans l-am pus direct la frigider cand s-a racit si l-am deschis dupa 6 saptamani.
Foarte bune si parfumate - nu le-am desarat pentru a face tajina, le-am taiat felii si pus la gatit cu restul de ingrediente.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lamai confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|