Langos cu branza, chimen si marar

Postat de Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri
13 Mar 2013 | 11924 vizualizari
Langos cu branza, chimen si marar

Cautam retete noi si am gasit la Bucatarul Maniac reteta acestor langosi... Se pot face cu diverse umpluturi insa eu am ales "sa inventez" o umplutura cu branza, chimen si marar. Au avut succes si calzi si reci :)

Ingrediente

  • Ce ne trebuie pentru coca:
  • - 250 gr. faina;
  • - 175 ml. apa;
  • - 1/2 cub drojdie (aproximativ 13 gr.);
  • - 1 lingurita rasa de zahar;
  • - 2 linguri ulei;
  • - un praf de sare
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • - 300 gr. branza usor sarata;
  • - 100 gr. smantana;
  • - 2 linguri marar tocat;
  • - 1/2 lingurita chimen macinat;

Mod de preparare

Cum preparam coca:

Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.
Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica. Potrivim de sare. Ung un vas cu ulei si pun coca, o acopar cu un prosop si o bag la cuptorul cu microunde (fara sa il pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc). Las aluatul la crescut 30-45 minute.

Cum preparam compozitia:

Amestecam in castron branza, smantana, mararul tocat si chimenul macinat sau pisat in mojar.

Cum facem langosul:

Impartim coca in 10-12 bile cat mai egale ca marime . Ungem mainile cu putin ulei, sucitorul la fel. Intindem fiecare bila de coca, punem pe jumatate compozitie, pliem astfel incat sa nu iasa compozitia si prajim in ulei incins pana se rumeneste. La fel procedam si cu restul bilutelor de coca.

Merg de minune alaturi de o cana cu lapte batut sau sana ;)

Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 10-12 langosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langos cu branza, chimen si marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta floarea soarelui cu spanac

Postat de Bucataras

Tarta floarea soarelui cu spanac

Vei vedea ca se prepara extrem de usor, iar rezultatul va fi unul spectaculos!  Pentru inceput, c aleste in putin ulei de masline ceapa si usturoiul verde taiate marunt.  Adauga...

Citeste continuarea

Omleta cu cartofi prajiti si mozzarella ( la cuptor)

Postat de caroline

Omleta cu cartofi prajiti si mozzarella ( la cuptor)

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi mai mici ca marime. Incingem putin ulei intr-o tigaie si punem cartofii la prajit pana se rumenesc frumos.Cand sunt aproape gata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2013, 16:05
Vreau si eu!
la 13.03.2013, 16:06
la 13.03.2013, 16:07
ce bun
la 13.03.2013, 16:14
la 13.03.2013, 16:16
Azi te-am gasit si pe Culinario.ro si ti-am lasat o intrebare : de ce blogul tau nu are rubrica de abonare prin mail ?!? .
Mi-a placut reteta ta , seamana cu placintele codrenesti(ardelenesti)

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking