Ingrediente
Pt. aluat:
- 500 g faina
- 1 lgt rasa de sare
- 25 g drojdie proaspata
- 250 ml lapte
- 1 lg zahar
- 1 galbenus
- 2 lg ulei
- 100 ml smantana
Mai este nevoie de:
- ulei pt prajit
- dulceata/gem
- nutella
- smantana si cascaval
- branza de burduf
Mod de preparare
Intr-o craticioara, se pun 100 ml lapte caldut si se amesteca cu zaharul si 1 lg faina, apoi se adauga drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca.
Intr-un vas larg, se cerne faina, se adauga sarea, uleiul (cele 2 lg), galbenusul si smantana. Dupa ce a dospit, se toarna si maiaua si restul de lapte caldut. Se framanta aluatul bine. Va rezulta un aluat moale care se va pune la dospit intr-un vas uns bine cu ulei. Se lasa cel putin 30 de minute intr-un loc caldut pentru a-si dubla volumul.
Masa de lucru se unge bine cu ulei, se rupe din aluat cate o bucatica mica si care se va intinde cu ajutorul sucitorului cat mai subtire. Se pune la prajit, in uleiul bine incins, se intoarce de pe o parte pe cealalta apoi se scoate pe prosoape absorbante.
Se servesc calde cu toppingul preferat, fie dulceata, fie nutella, sau smantana cu cascaval.
Pentru langose umplute cu branza, se va proceda in felul urmator: se rupe o bucatica mai mare de aluat, se intinde subtire, se pune branza pe o parte si se acopera cu partea cealalta de aluat, se trece usor cu sucitorul peste, apoi se pune la prajit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|