Ingrediente
- 500 gr. faina
- 100 gr. smantana
- 1 cub mic drojdie proaspata
- 250 ml lapte cald (aproximativ)
- 2 galbenusuri
- 1/2 lingura ulei
- sare
- Pt umplutura:
- smantana
- cascaval /telemea
- mujdei de usturoi (optional)
Mod de preparare
Se amesteca ingredientele, apoi se framanta bine. Daca mai e nevoie, adaugati faina, astfel incat sa rezulte un aluat mai moale.
Se lasa la dospit aproximativ 1 h-1,30 h (depinde de temperatura din casa).
Se unge masa cu ulei si se imparte aluatul in bile egale. Mie mi-au iesit 10 bile, adica 10 langose.
Se aplatizeaza fiecare bila cu mana unsa cu ulei, dandu-i o forma cat de cat rotunda. Aveti grija sa o intindeti mai tare, pt ca va creste mult la prajit.
Prajiti langosii pe rand in baie de ulei foarte incins, si pe o parte si pe cealalta si claditi-i unul peste altul in farfurie, ca sa se mai inmoaie putin.
Serviti-i cu smantana si cascaval sau telemea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|