Ingrediente
- 1 kg faina
- 1 cub drojdie
- lapte
- un varf lingura sare
- un varf lingura zahar
- cascaval
- salam taiat si prajit
Mod de preparare
Intr-un vas incapator adaugam faina , sarea , zaharul , drojdia pe care am lasat-o cateva minute in lapte cald ,mai adaugam putin lapte , si incepem sa framantam pana obtinem un aluat pufos ;
Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul cca 60-70 de minute ( eu am lasat la crescut o ora jumate ) .
Cand volumul s-a dublat , luam sucitorul si rupem o bucata din aluat , apoi intindem foaie subtire ; Dam forma cu o farfurie rotunda ;
Taiem salamul bucatele mici , il prajim cateva minute ;
Dam cascavalul pe razatoare ;
Pe foaia de aluat asezam salam si cascaval , cu jumatatea goala de foaie acoperim si strangem bine ;
Dam o tigaie la foc mare , pana uleiul se incinge bine , adaugam pe rand langosii la rumenit pe ambele parti ; Scoatem pe un servetel de hartie sa absoarba uleiul ramas ;
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu cascaval si salam de vara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|