Ingrediente
- 1 kg faina alba
- 400 apa
- 2 oua
- 150 g zahar
- 1 lingurita de sare
- 50 g drojdie
- 4-5 linguri ulei de masline
- smantana mai groasa nu foarte subtire 200 g
- cascaval ras 400 g
Mod de preparare
Se framanta aluatul din faina ,zahar,ulei,sare,oua si apa calduta amestecata cu drojdia.Se pun toate in masina de paine si se lasa la programul de framantare si dospit.
Cand aluatul e dospit se scoate din masina de paine, se taie in bucatele si se da forma de langos cu mana unsa cu ulei sau cu sucitorul, cum va e mai usor,apoi se coc in ulei foarte bine incins.
Se coc si gogosele foarte mici care se pun deasupra(arata mult mai bine decat simpla iar pitici au zic ca cele mici sant mai bune,ha ha)
Cand langosul e gata se ia, se pun 2-3 linguri de smantana, apoi cascaval ras(cat va lasa inima ,dar e bun cu mult cascaval sau branza rasa telemea) iar peste se pun bilute din aluatul de langos,cele mititele
Se servesc calde. Sant minunate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (411)
|