Ingrediente
- 700 g faina
- 2 oua
- 4 linguri mari smantana grasa
- o lingurita zahar
- un cub de drojdie de 25g
- sare
- lapte caldut pentru framantat(cam 400 ml)
- ulei(pentru framantat si prajit)
- smantana si cascaval pentru uns langosii
Mod de preparare
Se face o maia din drojdie,zahar putin lapte si faina.Se lasa la crescut 15 minute.
Se pune restul de faina,ouale,sare,cele 4 linguri de smantana si se incepe framantatul adaugan treptat lapte caldut.Se framanta foarte bine pana coca devine moale.
La sfarsit se adauga cateva linguri de ulei(eu am pus de masline) si se framanta inca 5 minute.Se lasa la crescut 20 minute.
Se fac cu mana placintele si se coc in ulei de floarea soarelui fierbinte.
Se ung cand sunt fierbinti cu smantana in care am pus putina sare dupa gust si se rade din belsug cascaval deasupra.
Am facut cativa langosi umpluti cu branza de oaie si marar verde tocat.
Mi-ar place sa va pot servi cu langosi sunt deliciosi,trebuie neaparat sa faceti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi unguresti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|