Ingrediente
- 1 kg. faina alba
- 1 cub de drojdie
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sare
- 500 ml. ulei
- 700 ml. apa calduta
Mod de preparare
Se pune drojdia la crescut cu zaharul si 100 ml. apa calduta .
Se cerne faina si se amesteca cu drojdia crescuta , o lingurita sare si restul de apa .
Se framanta bine aluatul pana cand se desprinde de mana si face basicute .
Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul , aproximativ 30 de minute .
Se ung mainile cu ulei si se rup bucatele de aluat pe care le intindem pe planseta .
Punem uleiul la incins , eu folosesc o cratita de tuci in care se fac tare bune .
Prajim langosi pe ambele parti pana capata o culoare rumena .
Se servesc calzi .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|