Ingrediente
- 1.5 litri lapte
- o pastaie vanilie
- 5 oua
- 8 linguri zahar
- 1 lingura faina sau amidon
- Pt servit :
- fulgi de migdale ,
- fulgi ciocolata etc
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri .
Intr-o oala pe foc punem la fiert 0.5 litri de lapte .
Albusurile le batem spuma tare cu 5 linguri zahar ( o lingura de zahar la un albus) .
Din spuma luam cu lingura ( ca si niste galuste ) si punem in laptele care fierbe, lasam 30 secunde pe o parte si intoarcem albusul si pe cealalta parte inca 30 secunde .
Cu o paleta luam bucatile frumoase de albus si le punem intr-un castron cu grija sa nu se rupa . Terminam toata compozitia .
Laptele in care am fiert albusul eu il arunc ( nu-mi place ), dar se poate strecura peste galbenusuri .
Punem restul de lapte la fiert cu 3 linguri de zahar ( mai adaugati daca doriti mai dulce ) , si cu semintele dintr-o pastaie de vanilie ( zahar vanilat sau extract ) . Galbenusurile le frecam cu un pic de lapte caldut si cu faina sau amidonul si le adaugam peste laptele de pe foc .
Lasam sa fiarba pana se ingroasa , se face ca o smantana moale .
Aranjam in boluri laptele cu galbenusul , deasupra punem albusul de care ne-am ocupat mai devreme si decoram cu caramel si fulgi de migdale, fulgi de ciocolata sau ceea ce va place .
Eu am facut zahar ars si fulgi de migdale prajiti pentru servit .
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|