Lapți de stiuca pane

Postat de panacris in Peste
29 Mai 2019 | 2484 vizualizari
Lapți de stiuca pane

Mai tot timpul aruncam lapții că nu știam ce să fac cu ei, dar de data asta am zis, stai un pic sigur, sunt comestibil și am dat căutare pe site în cel fel i-aș putea prepara. Eii și Bunica avea o rețetă simplă și gustoasă. Mulțumesc Bunica pentru inspirație! Asa ca am dat startul provocarii "retete pentru mese in familie", ca tot spunea Bunica, mare lucru: 5 retete! ;) P.S. Am pus interzis pe lapți, ca să fac poze artistice, dar Zmeul cel mic n-a fost de față și din greșeală s-a "otrăvit" cu pește :D el nu e fan pește, așa că decorul s-a epuizat instant și am doar poze intermediare! ;)

Ingrediente

  • Lapți de știucă cca. 300 g,
  • Sare de mare cca. 1 linguriță,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Muștar clasic 1 lingură,
  • Făină cca. 100 g,
  • Pesmet cca. 100 g,
  • Ulei de floarea soarelui Unisol cca. 300 ml.

Mod de preparare

Peste lapții spălați se presară sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru crustă. Făina și pesmetul se pun în doua recipiente, separate. Ouăle se pun într-un vas mai adânc, se bat bine și apoi se amestcă cu muștarul, până ce se omogenizează.

Lapții se dau prin făină, amestecul de ou și apoi prin pesmet.

Lapții se prăjesc în ulei încins pe fiecare parte.

După ce s-au prăjit se scot într-o strecurătoare, că să se scurgă uleiul.

Lapții pane se servesc alături de cartofi natur, orez sau pâine, acompaniați de salată de sezon! ;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapți de stiuca pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pasta de ton cu castraveti murati

Postat de mirela0911

Pasta de ton cu castraveti murati

Mai intai se pune pestele ton maruntit intr-o sita sa se scurga bine de ulei, eventual chiar presat cu dosul unei linguri pentru a se scurge mai bine. Castravetii murati se taie in cubulete...

Citeste continuarea

Salau pane

Postat de sufletista

Salau pane

Spalam pestele, il stergem cu un prosop de bucatarie, condimentam cu sare, piper si oregano dupa gust. Acoperim cu o folie tava si lasam 30 min. Intr-o farfurie batem ouale cu sare, piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2019, 19:16
Valeuuuuu,ce buni!Ma bucur ca ti-a fost de folos reteta !
la 29.05.2019, 19:21
Mulțumesc tare mult! Daaa, până și lui Roberțel, deși zivea că s-a otrăvit cu pește i-au plăcut! Gabi, a prins și el o bucățică ) Așa că musai să repet operațiunea!
la 29.05.2019, 19:29
Multi nu mănâncă de frica.Noua ne plac.
la 29.05.2019, 19:31
Așa eram și eu Costel )
la 29.05.2019, 19:31

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking