Ingrediente
- 1 morcov
- 1 ceapa
- un sfert ţelina mica
- 100 g bacon
- 400 g rosii descojite din conserva (o conserva mica)
- 3 linguri unt
- 600 g carne tocata amestec
- sare, piper, busuioc
- supa de vita
- Sos bechamel
- 50 g unt
- 50 g faina
- 500 ml lapte
- sare, nucsoara
- In plus
- Foi de lasagna
- parmezan sau cascaval
Mod de preparare
Incepem cu prepararea prepararea sosului cu carne. Ceapa, morcovul si telina se toaca marunt si se calesc in unt. Adaugam baconul taiat cubulete si mai calim 2-3 minute. Punem carnea tocata si omogenizam bine cu legumele. Punem supa de vita si lasam sa fiarba pana se evapora toata zeama.
Cand s-a evaporat toata zeama, adaugam rosiile cuburi cu tot cu zeama din conserva si condimentam cu sare, piper si busuioc. Daca nu este suficient de zemos sosul mai adaugam putina supa de vita sau, daca nu mai aveti, putina apa.
Mai lasam sosul pe foc pentru inca 20 minute.
Intre timp preparam sosul bechamel. Intr-o cratita cu fundul dublu punem untul la topit. Cand este topit adaugam faina si o calim putin. Adaugam laptele treptat, amestecand energic. Lasam sosul pe foc pana se ingroasa/se leaga si apoi il condimentam cu sare si nucsoara.
Intr-o tava de aproximativ 25/30 cm asezam ingredientele astfel:un pic de sos de carne, foi de lasagna, sos bechamel, sos de carne, parmezan. Continuam in aceasi ordine pana terminam cele 2 sosuri. Ultimul strat trebuie sa fie de sos bechamel cu parmezan ras din belsug. Foi de lasagna vor mai ramane in pachet, veti folosi cam 300 g din 500 cat are un pachet.
Bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.
Se serveste calda!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|