Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu

Postat de momo121 in Lasagna
16 Noi 2016 | 15785 vizualizari
Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu

Ingrediente

  • Ingrediente Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu
  • Sosul Ragu:
  • 1kg carne amestec porc/vita
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei usturoi
  • 2 conserve rosii in suc propriu (800g)
  • 1 borcan sos bolognese
  • 2 cescute apa
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 100ml lapte
  • Sosul Bechamel
  • 100g unt
  • 100g faina
  • 1 litru lapte
  • sare
  • nuscoara
  • Pentru foile de lasagna:
  • 3 oua
  • cca.300-350g faina (in functie de marimea oualor)
  • sare
  • In plus:
  • cascaval ras
  • parmezan

Mod de preparare

Iata cum se prepara Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu

Pentru sosul Ragu:

Intr-o tigaie, calim in uleiul incins ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii, adaugam carnea si lasam pe foc amestecand din cand in cand pana observam ca s-a separat carnea. Pe urma adaugam sosul bolognese, conservele de rosii si apa si lasam sa fiarba la foc mic 1 ora si jumatate, pana obtinem un sos bine legat, daca apa se evapora rapid se mai poate adauga apa. Spre final condimentam cu sare, piper si putin cimbru, iar pentru a avea un sos mai cremos am adaugat si 100 ml lapte. Mai lasam cca. 5 minute, iar sosul ragu este gata.

Pentru sosul Bechamel:

Intr-un ibric punem untul, lasam pe foc pana se topeste, pe urma adaugam faina in ploaie si amestecam cu un tel pana obtinem o pasta, adaugam si laptele putin cate putin amestecand energic, apoi condimentam cu sare si nucsoara si continuam sa amestecam pana cand sosul s-a ingrosat. Il lasam sa se racoreasca pana incepem asamblarea.

Pentru foile de lasagna:

Intr-un bol adaugam ouale si putina sare, apoi adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si tare. Aluatul obtinut l-am impartit in bucati de marimea unui ou, le-am presarat cu faina si le-am trecut prim masina de paste pana la numarul 6, dupa care le-am lasat sa se zvante putin pana am terminat si cu celelelate sosuri.

Pentru asamblare:

     Intr-o tava mare si adanca unsa cu unt punem un strat de sos bechamel, pe urma un strat foi de lasagna, inca un strat sos bechamel,apoi un strat generos de sos ragu, presaram putin parmezan ras, apoi adaugam inca un strat de foi de lasagna, peste punem sos bechamel, alt strat de sos ragu, inca putin parmezan si tot asa pana la terminarea sosurilor (mie mi-au iesit 3 randuri de sos ragu).Ultimul stat trebuie sa fie de foi de lasagna care sa fie acoperite cu sos bechamel. La final presaram cascaval ras si inca putin parmezan si dam totul la cuptorul incins pentru cca. 45 bminute sau pana lasagna noastra s-a rumenit frumos deasupra. 

     Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca 10-15 minute, apoi se poate servi cu mare pofta.

O alta reteta gustoasa este si cea de Rulouri de paste cu pui sau poti incerca si varianta de Lasagna cu foi de clatite, foarte gustoasa si buna.

Iti recomandam si reteta de Lasagna cu legume, o varianta mai usoara si la fel de gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Lasagna cu carne de pui si ciuperci

Postat de Pungasa_Rogue

Lasagna cu carne de pui si ciuperci

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Tija de apio se spala si se taie rondele. Toate aceste legume se...

Citeste continuarea

Lasagna cu ciuperci si piept de pui

Postat de Dya

Lasagna cu ciuperci si piept de pui

Ciupercile se curata si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa, dupa care se toaca marunt si se calesc pentru 15-20 de minute, alaturi de ceapa,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 16.11.2016, 20:42
la 16.11.2016, 20:43
Ce pofta mi-ai facut!
la 16.11.2016, 20:47
Delicioasa!
la 16.11.2016, 20:49
Buna!
la 16.11.2016, 20:54
Bună o fi!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking