Lasagna cu sos bolognese si vinete

Postat de cristeena20 in Paste
10 Iun 2015 | 4898 vizualizari
Lasagna cu sos bolognese si vinete

Este un alt fel de lasagna - la reteta traditionala de lasagna cu sos bolognese eu am adaugat felii de vinete prajite - a iesit un deliciu.

Ingrediente

  • 1/2 cutie foi de lasagna cu oua
  • 250 g carne tocata (vita sau amestec porc cu vita)
  • 1 ceapa mare, e catei de usturoi
  • ulei de masline, sare, piper, boia, foaie de dafin, oregano uscat, cimbru verde
  • 1 pahar de vin alb, 1 pahar supa de carne
  • 1 ou
  • 1/2 pahar pasta de rosii
  • 1/2 pahar suc de rosii
  • 2 linguri pasta de paprica
  • 2 vinete
  • 75 g unt, 75 gr faina, 750 ml lapte, nucsoara

Mod de preparare

Sosul bolognese: Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu ulei de masline. Cand s-a rumenit putin adaugam usturoiul tocat fin, foaia de dafin si adaugam carnea tocata. eu am folosit de porc, dar e de recomandat de vita sau amestec. Lasam sa se prajeasca, amestecand sa se omogenizeze ingredientele. Adaugam sare, piper si mai incolo oregano uscat si cimbru verde tocat. Amestecam bine si aduagam apoi vinul alb. Lasam sa scada si apoi punem restul ingredientelor: boiaua, pasta de ardei, bulionul , pasta de tomate si la final supa (daca nu aveti facuta dizolvati concentrat din cub sau pudra in apa fierbinte). Lasam sa fiarba la foc mediu pana se ingroasa sosul.Apoi punem sa se raceasca putin. La final, cand e mai rece aduagam un ou si amestecam bine. Punem deoparte.

Pentru sosul bechamel: Intr-un ibric punem untul sau margarina la topit si adaugam faina. Amestecam si turnam laptele rece, treptat, amestecand cu grija sa nu iasa cocoloase. Folositi apoi un tel pentru a amesteca. Puneti putina sare, piper alb si razuiti nucsoara. Lasati sa se ingroasa si apoi dati deoparte. Aveti grija sa nu iasa foarte gros. La nevoie mai adaugati lapte sua apa rece.

Vinetele le taiem felii, cu coaja cu tot. Le saram si le lasam sa stea cca 10 minute, apoi le prajim in tigaia de teflon pe care o stropim cu ulei din cand in cand. scoatem pe un servet absorbant.

Pregatim un vas mai mare (eu am facut in doua medii) .Ungem fundul cu un strat generos de bechamel peste care aranjam un strat de foi de lasagna. Eu am folosit uscate dar cu siguranta sunt mai bune cele proaspete. Apoi punem jumate din sosul bolognese. Aranjam peste vinetele si punem iar bechamel. Punem iar un strat de foi si apoi iar sos bolognese si vinete. punem la final un ultim strat de lasagna peste care punem doar bechamel (un strat mai gros) Puneti cascaval razuiyt dupa pre«ferinta sau parmezan ras. Dam la cuptorul incalzit pt cca 40 minute, pana cand devine rumen deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu sos bolognese si vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tagliatelle cu perisoare in sos de rosii

Postat de gurita_ta2005

Tagliatelle cu perisoare in sos de rosii

Carnea de porc se amesteca cu ceapa tocata cat mai marunt,orezul,sare piper,se formeaza bilute se trec prin faina si se pun pe o farfurie.Se acopera cu folie si se lasa in frigider 2-3 ore(eu...

Citeste continuarea

Fundite delicioase cu lapte

Postat de CameliaComan

Fundite delicioase cu lapte

Pentru inceput trebuie sa punem laptele la fiert impreuna cu cele 3 linguri de zahar si lingura de esenta de vanilie. Dupa ce a fiert laptele, punem funditele si dam la foc mic. Lasam la fiert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2015, 17:08
Mamma Mia !!!
la 10.06.2015, 17:09
exact asa a zis si sotul
la 10.06.2015, 17:22
si eu am zis la fel!
la 10.06.2015, 17:25
Arata foarte bine! Sigur e delicioasa!
la 10.06.2015, 17:28
Yummmm!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking