Lasagna cu spanac si branzeturi

Postat de merisor67 in Lasagna
31 Mar 2019 | 2760 vizualizari
Lasagna cu spanac si branzeturi

Pentru că am vrut să facem o pauză de la preparatele cu carne, după sărbători, am preparat o delicioasă lasagna cu spanac și brânzeturi.  Ai mei deja au declarat că o preferă celei cu carne, atât de mult le-a plăcut. Nu am mai adăugat nici sosul bechamel, ci am optat pentru ouă și cașcaval deasupra.

Ingrediente

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 450 gr spanac congelat
  • 250 gr brânză telemea, sărată
  • 250 gr brânză de vaci, proaspătă
  • 50 gr unt
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ceapă, mai mică
  • câteva frunze de busuioc
  • 3-4 fire de pătrunjel verde
  • 3-4 fire de mărar verde
  • 300 ml ketchup de casă
  • 250 gr zacuscă de ciuperci
  • 150 gr cașcaval afumat
  • 2 ouă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru sosul de roșii este simplu. Amestecăm ketchupul de casă cu zacusca de ciuperci. Aducem amestecul la punctul de fierbere și îl asezonăm cu 2 căței de usturoi răzuiți, frunze de busuioc, piper și sare, dacă mai necesită. Pentru amestecul de spanac cu brânzeturi, se topește untul în uleiul încins și se călește ceapa tocată mărunt, împreună cu 3 căței de usturoi tocați rondele. Adăugăm spanacul tocat mărunt și amestecăm bine ingredientele, să se pătrundă uniform. Le lăsăm câteva minute pe foc, apoi, după ce se temperează ușor, adăugăm brânza telemea, rasă, brânza proaspătă, scursă și verdețurile tocate. Foile de lasagna le hidratăm în apă clocotită, cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Într-un vas de yena încăpător, uns cu puțin unt la bază, punem mai întâi, un strat subțire din sosul de roșii. Așezăm 3-4 foi de lasagna, apoi un strat din amestecul de spanac și brânzeturi. Urmează alte 3-4 foi de lasagna, un strat din sosul de roșii, iar foi de lasagna și restul de brânzeturi cu spanac, amestecate cu sosul de roșii rămas. Dăm vasul cu lasagna la cuptorpentru 15 minute, la 180 de grade. Între timp, amestecăm cele două ouă cu un praf de sare și unul de piper, iar din cașcaval împletim frumos un grilaj. Scoatem vasul din cuptor, adăugăm ouăle deasupra și răsturnăm grilajul de cașcaval peste ele. Dăm din nou vasul la cuptor, pentru 10-12 minute, sau până când ouăle se gătesc și formează o crustă, împreună cu cașcavalul. Lăsăm lasagna cu spanac și brânzeturi să se tempereze ușor, apoi o porționăm și o servim cu mare poftă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Lasagna cu carne de curcan

Postat de Irina

Lasagna cu carne de curcan

Desi dureaza putin mai mult prepararea ei, reteta de lasagna e foarte usor de facut. Practic pregatim doua sosuri, unul de carne si unul bechamel pe care le montam, pe rand, peste foile de...

Citeste continuarea

Lasagna cu carne si mozzarella

Postat de caroline

Lasagna cu carne si mozzarella

Morcovul il curatam, il spalam si il taiem in patru pe lungime,apoi rondele .  Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.  Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2019, 14:07
Chiar o idee foarte buna!
la 31.03.2019, 14:15
Daniela, daa, e alceva decât cea cu carne!
la 31.03.2019, 14:16
Foarte buna!
la 31.03.2019, 14:23
Mi-ai amintit ca am si eu niste foi din astea de lasagnete din astea....
la 31.03.2019, 14:28
buna buna

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking