Lasagna cu spanac si cascaval

Postat de Oana in Lasagna
5 Aug 2015 | 6877 vizualizari
Lasagna cu spanac si cascaval

Un pranz delicios! 

Ingrediente

    • foi de lasagna – 200g.
    • cascaval Delaco Sofia – 200 g.
    • spanac maruntit – 500 g.
    • ceapa – 1 buc.
    • unt – 50 g.
    • parmezan ras – 50 g.
    • oregano proaspat – 2 crengute
    • sare si piper alb dupa gust
    • Sos bechamel:
    • unt – 80 g.
    • faina - 4 linguri
    • lapte rece - 800 ml
    • sare si piper alb dupa gust
    • nucsoara rasa – ¼ lingurita

Mod de preparare

  • Pregatiti mai intai spanacul: puneti untul intr-o craticioara si lasati-l sa se topeasca

  • Adaugati ceapa taiata marunt si amestecati usor pana se inmoaie putin

  • Adaugati spanacul congelat si 100 ml apa, puneti capacul si lasati sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand

  • Opriti focul si adaugati parmezanul ras si oregano tocat marunt

  • Pentru sosul bechamel, topiti untul intr-o craticioara, apoi adaugati faina si amestecati cu un tel

  • Adaugati laptele rece, putin cate putin, amestecand continuu si lasati pe foc pana se ingroasa

  • Opriti focul si condimentati cu sare, piper si nucsoara rasa

  • Intr-un vas dreptunghiular, puneti un polonic de sos bechamel, apoi un strat de foi de lasagna, spanac, cascaval Delaco ras si iar foi de lasagna.

  • Continuati cu sos bechamel si alternati straturile pana umpleti tava

  • Deasupra puneti sos bechamel si parmezan ras

  • Puneti tava in cuptor, la 170 de grade pentru 20 de minute

  • Lasati sa se raceasca putin apoi serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Lasagna cu spanac si branzeturi

Postat de merisor67

Lasagna cu spanac si branzeturi

Pentru sosul de roșii este simplu. Amestecăm ketchupul de casă cu zacusca de ciuperci. Aducem amestecul la punctul de fierbere și îl asezonăm cu 2 căței de usturoi răzuiți, frunze...

Citeste continuarea

Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale

Postat de Satisfyyourcravings

Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale

Intr-o tigaie (din fonta), se incalzeste putin ulei de masline si  adauga ceapa, usturoiul si ardeiul. Se soteaza 5 minute. Se adauga "carnea tocata", oregano si condimentele...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 05.08.2015, 17:12
la 05.08.2015, 17:13
Suuuuuper
la 05.08.2015, 17:15
Ador lasagna, dar in combinatia asta n-am servit-o. Arata foarte bine! Multumesc de pont!
la 05.08.2015, 17:19
iar a venit copilul frumos, cu bunaciuni
la 05.08.2015, 17:19
super gustoasa, nici nu-mi imaginez sa fie altfel ! dar, mai intai de toate, nu-mi pot lua ochii de la poza ! felicitari fotografului

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking