Ingrediente
-
- foi de lasagna – 200g.
- cascaval Delaco Sofia – 200 g.
- spanac maruntit – 500 g.
- ceapa – 1 buc.
- unt – 50 g.
- parmezan ras – 50 g.
- oregano proaspat – 2 crengute
- sare si piper alb dupa gust
- Sos bechamel:
- unt – 80 g.
- faina - 4 linguri
- lapte rece - 800 ml
- sare si piper alb dupa gust
- nucsoara rasa – ¼ lingurita
Mod de preparare
-
Pregatiti mai intai spanacul: puneti untul intr-o craticioara si lasati-l sa se topeasca
-
Adaugati ceapa taiata marunt si amestecati usor pana se inmoaie putin
-
Adaugati spanacul congelat si 100 ml apa, puneti capacul si lasati sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand
-
Opriti focul si adaugati parmezanul ras si oregano tocat marunt
-
Pentru sosul bechamel, topiti untul intr-o craticioara, apoi adaugati faina si amestecati cu un tel
-
Adaugati laptele rece, putin cate putin, amestecand continuu si lasati pe foc pana se ingroasa
-
Opriti focul si condimentati cu sare, piper si nucsoara rasa
-
Intr-un vas dreptunghiular, puneti un polonic de sos bechamel, apoi un strat de foi de lasagna, spanac, cascaval Delaco ras si iar foi de lasagna.
-
Continuati cu sos bechamel si alternati straturile pana umpleti tava
-
Deasupra puneti sos bechamel si parmezan ras
-
Puneti tava in cuptor, la 170 de grade pentru 20 de minute
-
Lasati sa se raceasca putin apoi serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|