Lasagna cu vinete

Postat de AlexTeacher in Lasagna
8 Iun 2016 | 5243 vizualizari
Lasagna cu vinete

O altfel de lasagna...cu vinete. In curand urmeaza si cea cu spanac si ricotta. 

Ingrediente

  • (o tava de cuptor de 40/15 cm)
    • Foi proaspete lasagna – 3 pachete
    • Vinete – 4 buc
    • Rosii – 6-7 buc
    • Mozzarella gourmet – 350 g
    • Parmezan – 150 g
    • Oua – 5 buc
    • Lapte – 200 ml
    • Smantana de gatit – 200 ml
    • Unt – 100 g
    • Faina – 60 g
    • Nucsoara macinata – ½ lingurita
    • Piper alb – ½ lingurita
    • Ulei de masline – 50 ml
    • Busuioc proaspat – 14-15 frunze
    • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Taiati vinetele felii subtiri;

  • Adaugati peste acestea ulei de masline si sare, asezati-le pe o hartie de copt intr-o tava si coaceti-le pana se rumenesc putin, in cuptor, la cca 180 de grade;

  • Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca;

  • Bateti cele 5 oua bine;

  • Adaugati untul intr-o craticioara si treptat, la foc mic, amestecand cu un tel, adaugati faina;

  • Dupa ce-ati incorporat-o adaugati laptele, smantana de gatit, putina sare, piper alb si nucsoara;

  • Amestecati energic pana obtineti o compozitie inchegata;

  • Adaugati ulei in tava;

  • Asezati foile de lasagna pe care le treceti in prealabil printr-un jet de apa;

  • Adaugati 1/3 din cantitatea de vinete deasupra;

  • Peste acestea adaugati o parte din sosul Bechamel;

  • Adaugati apoi rosii taiate rondele subtiri si peste acestea frunze de busuioc – radeti o parte din mozzarella pe deasupra si adaugati 3-4 linguri din cantitatea de oua batute;

  • Repetati procesul de 2 ori, iar ultimul strat de foi de lasagna treceti-l prin sosul Bechamel ramas;

  • Adaugati ultima cantitate de mozzarella, dar si parmezanul si ultima cantitate de oua batute;

  • Incingeti cuptorul la 180 de grade si lasati lasagna la copt pentru cca 25-30 min;

    Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Lasagna vegetariana

Postat de Bucataras

Lasagna vegetariana

Taie vinetele, dovleceii si zucchini rondele; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu busuioc, boia dulce, cimbru, sare si piper; Baga-le la cuptor la 180 de grade C, pentru cca...

Citeste continuarea

Lasagna cu legume

Postat de AlexTeacher

Lasagna cu legume

  Taie legumele cuburi si pune-le in bol; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu sare, piper, boia, usturoi si cimbru; Pune-le in tava pe hartie de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2016, 16:17
buna buna
la 08.06.2016, 17:01
delicioasa
la 08.06.2016, 17:36
O ador! vreau sa incerc sa fac eu foile de lasagna...
la 08.06.2016, 20:48
la 08.06.2016, 20:54
foarte buna si gustoasa!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking