Lasagna de post

Postat de ladydi in Lasagna
13 Dec 2016 | 3363 vizualizari
Lasagna de post

Ingrediente

  • 250 g soia
  • 250 g ciuperci
  • 2 fire praz
  • 5 catei usturoi
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 sfecla
  • 50 g tofu cu ardei
  • sos de rosii de casa
  • piper
  • sare
  • busuioc
  • ketchup de mere (de casa)
  • 500 g foi de lasagna

Mod de preparare

Intr-un castron, punem soia acoperita cu apa calduta pentru cca. 20 de minute (sau o pregatim conform instructiunilor de pe pachet). Intre timp, pregatim celelalte ingrediente: curatam si spalam legumele, radem morcovii, dovlcelul si sfecla, tocam marunt prazul, usturoiul,  ardeiul si ciupercile (am avut la borcan conservate de mine) si radem tofu. Incingem putin ulei intr-o oala incapatoare, adaugam prazul si usturoiul si le lasam cca. 2 minute la calit, punem ardeiul, apoi morcovul, dovlecelul si ciupercile. Le lasam pana scade un pic lichidul lasat de legume, amestecand din cand in cand. Potrivim de sare si piper, adaugam soia si lasam sa dea in clocot, apoi punem si sfecla rasa. Dupa ce se inmoaie si sfecla, adaugam sosul de rosii si mai dam intr-un clocot. Gustam, mai adaugam sare si/sau piper, daca este cazul si oprim focul. Cat se racoreste compozitia, ungem o tava cu putin ulei si asezam primul strat de foi de lasagna, dupa ce le-am trecut rapid prin putina apa calduta. Peste primul strat de foi de lasagna, punem un strat de compozitie, alt strat de foi, iar compozitie, si tot asa pana umplem tava, avand grija ca ultimul strat sa fie de foi de lasagna. Intindem ketchup de mere peste ultimul strat de foi, presaram busuioc si tofu si dam la cuptor pentru cca. 40 de minute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de lasagna de post

Postat de rocsi_1612

Reteta de lasagna de post

Iata cum se prepara Reteta de lasagna de post Umplutura de legume: Ceapa curatata o tocati marunt. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de lichid si le mai taiati. Ardeiul rosu il...

Citeste continuarea

Lasagna(de post)

Postat de amalia01

Lasagna(de post)

-          se incalzeste uleiul într-o tigaie şi prăjiţi ceapa şi căţeii tocaţi de usturoi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2016, 12:47
la 13.12.2016, 12:49
la 13.12.2016, 13:31
e prima data cand aud de ketchup de mere
Este suficient lichid pentru a se umfla foile de lasagna ( ca eu torn cu putere bechamel ) ? Multumesc!
la 13.12.2016, 13:47
Interesantă lasagna!
la 13.12.2016, 14:44
buna ar fi o portie

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking