Ingrediente
- Pentru umplutura:
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 10 masline fara samburi
- 250 ml suc de rosii
- 1 lingurita de oregano
- sare,piper,dupa gust
- 1 linguri ulei de masline
- 100 g cascaval vegetal,ras
- Pentru sosul Bechamel:
- 3 linguri ulei de masline
- 6 linguri faina
- 1 cana Joya bautura cu calciu
- sare
- nucşoară
Mod de preparare
- se incalzeste uleiul într-o tigaie şi prăjiţi ceapa şi căţeii tocaţi de usturoi.
- adăugaţi dovleceii taiati cuburi, ardeii, şi roşiile cuburi, condimentaţi şi gatiti legumele la abur timp de 5-10 minute.
- pentru a prepara sosul béchamel, incalziti uleiul în oală, adăugaţi făina şi amestecaţi până se omogenizeaza ;adaugati bautura Joya cu Calciu amestecand continuu si putina sare, iar la sfarsit un piuc de nucşoară.
- ungeţi o tava termorezistenta şi puneţi câteva straturi de lasagna, sos béchamel, legume apoi reluati succesiunea; ultimul strat va fi sos béchamel;
- presarati cascavalul ras;
- coaceţi în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C timp de 45 minute până ce devine aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|