Lasagna(de post)

Postat de amalia01 in Mancaruri de post
1 Apr 2013 | 8694 vizualizari
Lasagna(de post)

O reteta perfecta, la care am adaugat cascaval vegetal ,pentru un plus de savoare. Rosiile cuburi, au fost rosii in bulion facute de mine, in toamna...de aceea,probabil,sosul e iesit atat de rosu! - legumele le-am tocat cu robotul...riscul asumat cand ai o mica-mofturoasa ca mine...

Ingrediente

  •  Pentru umplutura: 
  • 1 ceapă 
  • 2 căţei de usturoi 
  • 1 dovlecel 
  • 1 ardei gras rosu 
  • 1 ardei gras verde
  • 10 masline fara samburi 
  • 250 ml suc de rosii 
  • 1 lingurita de oregano 
  • sare,piper,dupa gust 
  • 1 linguri ulei de masline 
  • 100 g cascaval vegetal,ras
  • Pentru sosul Bechamel: 
  • 3 linguri ulei de masline 
  • 6 linguri faina
  • 1 cana Joya bautura cu calciu 
  • sare
  • nucşoară

Mod de preparare

-          se incalzeste uleiul într-o tigaie şi prăjiţi ceapa şi căţeii tocaţi de usturoi.

-          adăugaţi dovleceii taiati cuburi, ardeii, şi roşiile cuburi, condimentaţi şi gatiti legumele la abur  timp de 5-10 minute.

-          pentru a prepara sosul béchamel, incalziti uleiul în oală, adăugaţi făina şi amestecaţi până se omogenizeaza ;adaugati bautura Joya cu Calciu amestecand continuu si putina sare, iar la sfarsit un piuc de nucşoară.

-          ungeţi o tava termorezistenta şi puneţi câteva straturi de lasagna, sos béchamel, legume apoi reluati succesiunea; ultimul strat va fi sos béchamel;

-       presarati cascavalul ras;

-          coaceţi în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C timp de 45 minute până ce  devine aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna(de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

Postat de vasimur

Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

Cum se prepara Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post Curățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile. Ceapa o...

Citeste continuarea

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Postat de Bucataras

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Cum se prepara Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post: Începe prin a preîncălzi cuptorul la 190°C. Spală și taie roșiile mixte, ceapa roșie și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2013, 14:37
bun
la 01.04.2013, 15:13
la 01.04.2013, 16:09
am avut emotii,dar le-a placut!
la 01.04.2013, 18:02
la 01.04.2013, 21:59
O bunatate de post!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking