Lasagna italiana

Postat de brunetica in Lasagna
21 Oct 2011 | 9109 vizualizari
Lasagna italiana

Dorit sa gatiti ceva rapid si nu stiti ce atunci Lasagne este o ideie minunata .

Ingrediente

  • 10 foi de lasagne ,
  • 800 g. sos ragu ,
  • 1000 g, sos besciamella ,
  • 100 g. parmigiano ( parmezan ) ,
  • 3 linguri de ulei de masline .
  • Pentru foile de lasagne
  • 4 oua ,
  • o lingurita sare ,
  • faina cat cuprinde .
  • Pentru sosul besciamella
  • 100 g. faina ,
  • 100 g. unt ,
  • 1 litru lapte ,
  • sare si nucsoara rasa . 
  • Pentru sosul ragu
  • 2 morcovi ,
  • 1 ceapa ,
  • 2 cozi telina ,
  • 1 linguri ulei de masline ,
  • 300 g. carne tocata  vita ,
  • 1 sticla suc de rosii ,
  • 1/ 2 pahar vin rosu ,
  • sare si piper .

Mod de preparare

Ungem peretii unei tavi cu sos besciamella si adaugam cele 3 lingurite de ulei ( pentru a aroma lasagne si a imnuia mai bine foile ) , punem o foaie de lasagne si adaugam peste foaie sos ragu amestecat cu sos besciamella ( de ce  amestecam sosurile? pentru ca lasagnea iese mai gustoasa). Pina umplem tava punem o foaie de lasagnea si sos ,pe ultima foaie de lasagna intindem sos besciamella si parmezanul si dam la cuptor pentru o ora jumate. Cand este gata lasagnea noastra trebuie sa aibe o crusta .

Pentru foile de lasagne:

Cele 4 oua cu sarea le punem intr-un castron si adaugam faina cat cuprinde pentru a realiza un aluat mai vartos. Intindem aluatul cu sucitorul foaie groasa de 3-4 milimetri. Din foaia rezultata taiem foile de lasagne .

Pentru besciamella

Untul il topim , adaugam faina si amestecam pentru a nu se face cocoloase , lasam cateva minunte pentru a se forma o crema de culoarea nucsoarei si adaugam laptele caldut amestecand pentru a evita cocoloasele , lasam la fiert pentru 15 minunte la foc mic , cand sosul este aproape gata adaugam sarea si nucsoara rasa amestecam si lasam pana sosul este gata.

Pentru sosul ragu

Legumele dupa ce le-am spalat le taiem marunt si le punem la calit in uleiul incins , lasam cateva minunte si adaugam carnea , sarea si piperul si amestecam bine pentru a se incorpora ingredientele, lasa cateva minunte si adaugam vinul amestecam si lasam sa se evapore vinul. Dupa evaporare adaugam sucul de rosii diluat cu apa si amestecam , acoperim cu un capac si lasam la fiert pentru 2 ore. 

Retetele de sosuri le-am scris pe scurt pentru ca le-am deja postate. Tot timpul cand doresc sa fac lasagne folosesc sosurile facute in casa si iese o lasagnea delicios de buna .

Pofta buna !!!!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna italiana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna clasica reteta traditionala italiana

Postat de bucatarasa

Lasagna clasica reteta traditionala italiana

Cum se prepara Lasagna clasica reteta traditionala italiana Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge usor o tava de copt cu putin ulei de masline. Intr-o tigaie mare, caleste ceapa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2011, 19:09
m-ai strigat? yammm
la 21.10.2011, 19:52
buuun

putem gusta putin? numai sa vedem cum e
la 21.10.2011, 19:59
da Aziz
la 21.10.2011, 20:00
da dena cu cea mai mare placere
la 21.10.2011, 20:45
Wauuuu,ce bine arata
Imi place

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking