Lasagna italiana

Postat de brunetica in Lasagna
21 Oct 2011 | 9098 vizualizari
Lasagna italiana

Dorit sa gatiti ceva rapid si nu stiti ce atunci Lasagne este o ideie minunata .

Ingrediente

  • 10 foi de lasagne ,
  • 800 g. sos ragu ,
  • 1000 g, sos besciamella ,
  • 100 g. parmigiano ( parmezan ) ,
  • 3 linguri de ulei de masline .
  • Pentru foile de lasagne
  • 4 oua ,
  • o lingurita sare ,
  • faina cat cuprinde .
  • Pentru sosul besciamella
  • 100 g. faina ,
  • 100 g. unt ,
  • 1 litru lapte ,
  • sare si nucsoara rasa . 
  • Pentru sosul ragu
  • 2 morcovi ,
  • 1 ceapa ,
  • 2 cozi telina ,
  • 1 linguri ulei de masline ,
  • 300 g. carne tocata  vita ,
  • 1 sticla suc de rosii ,
  • 1/ 2 pahar vin rosu ,
  • sare si piper .

Mod de preparare

Ungem peretii unei tavi cu sos besciamella si adaugam cele 3 lingurite de ulei ( pentru a aroma lasagne si a imnuia mai bine foile ) , punem o foaie de lasagne si adaugam peste foaie sos ragu amestecat cu sos besciamella ( de ce  amestecam sosurile? pentru ca lasagnea iese mai gustoasa). Pina umplem tava punem o foaie de lasagnea si sos ,pe ultima foaie de lasagna intindem sos besciamella si parmezanul si dam la cuptor pentru o ora jumate. Cand este gata lasagnea noastra trebuie sa aibe o crusta .

Pentru foile de lasagne:

Cele 4 oua cu sarea le punem intr-un castron si adaugam faina cat cuprinde pentru a realiza un aluat mai vartos. Intindem aluatul cu sucitorul foaie groasa de 3-4 milimetri. Din foaia rezultata taiem foile de lasagne .

Pentru besciamella

Untul il topim , adaugam faina si amestecam pentru a nu se face cocoloase , lasam cateva minunte pentru a se forma o crema de culoarea nucsoarei si adaugam laptele caldut amestecand pentru a evita cocoloasele , lasam la fiert pentru 15 minunte la foc mic , cand sosul este aproape gata adaugam sarea si nucsoara rasa amestecam si lasam pana sosul este gata.

Pentru sosul ragu

Legumele dupa ce le-am spalat le taiem marunt si le punem la calit in uleiul incins , lasam cateva minunte si adaugam carnea , sarea si piperul si amestecam bine pentru a se incorpora ingredientele, lasa cateva minunte si adaugam vinul amestecam si lasam sa se evapore vinul. Dupa evaporare adaugam sucul de rosii diluat cu apa si amestecam , acoperim cu un capac si lasam la fiert pentru 2 ore. 

Retetele de sosuri le-am scris pe scurt pentru ca le-am deja postate. Tot timpul cand doresc sa fac lasagne folosesc sosurile facute in casa si iese o lasagnea delicios de buna .

Pofta buna !!!!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna italiana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna cu carne

Postat de simona72

Lasagna cu carne

Ceapa se spala si se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Carnea tocata se adauga peste ceapa si se caleste impreuna, amestecand intr-una in carne pana se desface si nu mai este...

Citeste continuarea

Lasagna cu somon, spanac si leurda

Postat de simona72

Lasagna cu somon, spanac si leurda

In primul rand mie imi place sa fierb putin foile atunci cand pregatesc lasagna cu foi cumparate din comert. Pun apa cu sare intr-o cratita, cand apa incepe sa clocoteasca fierb cate 2-3 foi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2011, 19:09
m-ai strigat? yammm
la 21.10.2011, 19:52
buuun

putem gusta putin? numai sa vedem cum e
la 21.10.2011, 19:59
da Aziz
la 21.10.2011, 20:00
da dena cu cea mai mare placere
la 21.10.2011, 20:45
Wauuuu,ce bine arata
Imi place

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking