Ingrediente
- foi de lasagna – cca. jumatate de pachet (in functie de cantitatea pe care dorim s-o facem si de dimensiunea vasului)
- Umplutura:
- 400 g ciuperci proaspete
- 250 g. sunculita taraneasca sau kaizer,
- 2 cepe,
- 30 g. unt,
- busuioc maruntit,
- sare
- Sosul:
- 150 gr unt,
- 100 gr faina,
- 0,7 l lapte
- 0,7 l suc de rosii,
- delikat,
- 150 g. cascaval pentru ras deasupra.
Mod de preparare
Topim untul in tigaia incalzita, adaugam ceapa taiata rondele, afumatura taiata felii subtiri si lasam sa se inabuse bine. La nevoie adaugam o cescuta cu apa. Curatam ciupercile si le feliem, apoi le adaugam in tigaia cu ceapa si afumatura si lasam pe foc pana acestea se patrund bine. Adaugam busuioc , delikat si oprim focul.
Sosul: intr-o cratita punem untul sa se topeasca, cand s-a topit adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Incepem sa turnam alternativ laptele si sucul de rosii, amestecand cu grija continuu, sa nu se lipeasca . Cand obtinem o pasta omogena adaugam o lingurita de busuioc si oprim focul.
Vasul in care preparam lasagna il tapetam cu un strat de sos, apoi asezam un strat de foi de lasagna peste care turnam iar 3-4 linguri cu sos. Se imprastie uniform o parte din umplutura de ciuperci si kaizer, apoi reluam cu sos, foi de lasagna, sos, umplutura.... astfel incat astfel incat ultimul start sa fie de foi, peste care adaugam sos si radem cascaval si presaram iar busuioc maruntit.
Se introduce la cuptor pentru cca. 40 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu ciuperci si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|