Lasagna cu ciuperci si afumatura

Postat de Ina in Lasagna
26 Noi 2010 | 6837 vizualizari
Lasagna cu ciuperci  si afumatura

Delicioasa fierbinte, calduta, dar si rece ;)

Ingrediente

  • foi de lasagna – cca.  jumatate de pachet (in functie de cantitatea pe care dorim s-o facem si de dimensiunea vasului)
  • Umplutura:  
  • 400 g ciuperci proaspete
  • 250 g. sunculita taraneasca sau kaizer,
  • 2 cepe,
  • 30 g. unt,
  • busuioc maruntit,
  • sare
  • Sosul:    
  • 150 gr unt,
  • 100 gr faina,
  • 0,7 l lapte
  • 0,7 l suc de rosii,
  • delikat,
  • 150 g. cascaval  pentru ras deasupra.

 

Mod de preparare

Topim untul in tigaia incalzita, adaugam ceapa taiata rondele, afumatura taiata felii subtiri  si  lasam  sa se inabuse bine.  La nevoie adaugam o cescuta cu apa. Curatam ciupercile  si le feliem, apoi le adaugam in tigaia cu ceapa si afumatura si lasam pe foc pana acestea se patrund bine.    Adaugam busuioc , delikat  si  oprim focul.

Sosul:  intr-o cratita punem untul sa se topeasca, cand s-a topit adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza.   Incepem sa turnam alternativ  laptele si  sucul de rosii, amestecand cu grija continuu, sa nu se lipeasca .  Cand obtinem o pasta omogena  adaugam  o lingurita de busuioc si oprim focul.

Vasul in care preparam lasagna il tapetam cu  un strat de sos, apoi asezam un strat de foi de lasagna peste care turnam iar 3-4 linguri cu sos. Se imprastie uniform  o parte din umplutura  de ciuperci si kaizer,  apoi reluam cu sos, foi de lasagna, sos, umplutura.... astfel incat  astfel incat ultimul start sa fie de foi, peste care adaugam sos si radem cascaval  si presaram iar busuioc maruntit.

Se introduce la cuptor pentru cca. 40 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu ciuperci si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Lasagna

Postat de licurici_lra

Lasagna

Se incepe cu sosul bolognez. Ceapa si usturoiul se toaca marut si se calesc in 2 linguri de ulei, impreuna cu carnea tocata. Se adauga cate putina supa, pana isi schimba carnea culoarea, apoi se...

Citeste continuarea

Lasagna cu Carne: Reteta savuroasa si usor de pregatit pentru o cina in familie

Postat de rocsi_1612

Lasagna cu Carne: Reteta savuroasa si usor de pregatit pentru o cina in familie

Iata cum se prepara  Lasagna cu Carne: Reteta savuroasa si usor de pregatit pentru o cina in familie Sosul de carne: Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2010, 20:40
aoleu ce mai mananc ca am cu ce 5f
la 26.11.2010, 20:42
acum am cititce bunatatenu am facut niciodata lasagnabuna trebuie sa fie
la 26.11.2010, 20:43
e una din preferatele mele, kamy. o recomand cu cea mai mare placere!!!!!!!!!
la 26.11.2010, 20:44
si-un pahar de vin alaturi.....
la 26.11.2010, 20:45
am trecut-o la favcand o fac...anunt

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking