Ingrediente
- 1 pachet foi de lasagna ( se foloseste cam jumatate din el, in functie de dimensiunea vasului)
- Umplutura:
- 6 ciuperci mari ( sau o conserva de ciuperci),
- 400 g. sunculita taraneasca sau kaizer,
- 1 ceapa mare,
- 30 ml ulei sau 30 g. unt.
- busuioc maruntit,
- sare
- Sosul:
- 100 gr unt,
- 100 gr faina,
- 0,5 l lapte
- 0,5 l suc de rosii,
- delikat de legume,
- 100 g. cascaval pentru ras deasupra.
Mod de preparare
Punem intr-o tigaie uleiul sa se incinga, adaugam ceapa taiata rondele, sunculita taraneasca taiata felii subtiri. Se lasa sa se inabuse bine, se adauga si ciupercile si se lasa sa se caleasca cateva minute, adaugam condimente , delikat dupa gust si o luam dupa foc.
Separat se face sosul: intr-o cratita punem untul sa se topeasca, cand s-a topit adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza, se adauga laptele si sucul de rosii, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa.
Un vas din Yena se unge cu unt, se adauga un strat de sos, apoi de foi de lasagna, se adauga o parte din umplutura, se adauga foi si tot asa ..astfel incat ultimul start sa fie de foi, peste care adaugam sos si radem cascaval.
Se introduce la cuptor pentru 30 minute. Cand s-a gratinat deasupra este gata. Se lasa cateva minute sa se raceasca si apoi se portioneaza.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|