Ingrediente
- 10 foi de lasagne ,
- 800 g. sos ragu ,
- 1000 g, sos besciamella ,
- 100 g. parmigiano ( parmezan ) ,
- 3 linguri de ulei de masline .
- Pentru foile de lasagne
- 4 oua ,
- o lingurita sare ,
- faina cat cuprinde .
- Pentru sosul besciamella
- 100 g. faina ,
- 100 g. unt ,
- 1 litru lapte ,
- sare si nucsoara rasa .
- Pentru sosul ragu
- 2 morcovi ,
- 1 ceapa ,
- 2 cozi telina ,
- 1 linguri ulei de masline ,
- 300 g. carne tocata vita ,
- 1 sticla suc de rosii ,
- 1/ 2 pahar vin rosu ,
- sare si piper .
Mod de preparare
Ungem peretii unei tavi cu sos besciamella si adaugam cele 3 lingurite de ulei ( pentru a aroma lasagne si a imnuia mai bine foile ) , punem o foaie de lasagne si adaugam peste foaie sos ragu amestecat cu sos besciamella ( de ce amestecam sosurile? pentru ca lasagnea iese mai gustoasa). Pina umplem tava punem o foaie de lasagnea si sos ,pe ultima foaie de lasagna intindem sos besciamella si parmezanul si dam la cuptor pentru o ora jumate. Cand este gata lasagnea noastra trebuie sa aibe o crusta .
Pentru foile de lasagne:
Cele 4 oua cu sarea le punem intr-un castron si adaugam faina cat cuprinde pentru a realiza un aluat mai vartos. Intindem aluatul cu sucitorul foaie groasa de 3-4 milimetri. Din foaia rezultata taiem foile de lasagne .
Pentru besciamella
Untul il topim , adaugam faina si amestecam pentru a nu se face cocoloase , lasam cateva minunte pentru a se forma o crema de culoarea nucsoarei si adaugam laptele caldut amestecand pentru a evita cocoloasele , lasam la fiert pentru 15 minunte la foc mic , cand sosul este aproape gata adaugam sarea si nucsoara rasa amestecam si lasam pana sosul este gata.
Pentru sosul ragu
Legumele dupa ce le-am spalat le taiem marunt si le punem la calit in uleiul incins , lasam cateva minunte si adaugam carnea , sarea si piperul si amestecam bine pentru a se incorpora ingredientele, lasa cateva minunte si adaugam vinul amestecam si lasam sa se evapore vinul. Dupa evaporare adaugam sucul de rosii diluat cu apa si amestecam , acoperim cu un capac si lasam la fiert pentru 2 ore.
Retetele de sosuri le-am scris pe scurt pentru ca le-am deja postate. Tot timpul cand doresc sa fac lasagne folosesc sosurile facute in casa si iese o lasagnea delicios de buna .
Pofta buna !!!!!!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna italiana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|