Lasagna Vegetala

Postat de bianca92 in Lasagna
22 Aug 2014 | 7316 vizualizari
Lasagna Vegetala

Lasagna...o mancare pe care multi o iubim dar e o bomba calorica in adevaratul sens al cuvantului. Aceasta este o varianta sanatoasa de lasagna care iti satisface poftele si partea cea mai buna este ca are foarte putine calorii comparativ cu reteta originala (pe care am postat-o deja mai demult). In plus, si modul de preparare dureaza mai putin decat la lasagna cu carne si doua sosuri.

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de masline
  • o ceapa mica
  • 2 dovlecei zucchini (daca sunt mai mari atunci ajunge doar unul )
  • 2 cani ciuperci feliate
  • 1 cana branzica de vaci redusa in grasimi (eu folosesc branza pe care o prepar acasa din iaurt)
  • 5 linguri parmezan ras
  • 125 gr mozzarella
  • 6 foi de lasagna
  • 250 ml bulion
  • 1 rosie mare
  • 2 morcovi
  • 2 linguri pasta de ardei
  • o lingurita sos de chilli (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc
  • oregano
  • o lingura semnite de in
  • o lingura seminte de susan

Mod de preparare

1. Intr-o oala se pune la incins uleiul, dupa care se adauga ceapa, o lingura pasta de ardei, un morcov ras, dovlecelul taiat in felii subtiri si ciupercile. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca continuu timp de aproximativ 5 minute pana se fragezesc legumele. La final se aduga semintele de in si susan.

2. Intr-un bol se amesteca branza de vaci cu parmezanul si putin piper.

3. Pentru sos, se pune la fiert bulionul in care adaugam o lingura pasta de ardei, un morcov ras, pasta de chilli (daca nu va place iute, nu puneti), rosia taiata cubulete si sare dupa gust. Se lasa la fiert pana se ingroasa sosul, iar la final se adauga busuiocul si oregano dupa gust.

4. Pentru ansamblare asezati 3 foi de lasagna intr-o tava mica tapetata cu foie de copt (daca nu aveti tava mica, pur si simplu faceti portia mai mare si asezati atatea foi cate va incap in tava). Puneti jumatate din amestecul de branza peste foi, iar peste aceasta adaugati jumatate din compozitia de legume. Peste legume adaugati jumatate din sosul de rosii, iar peste sos jumatate din mozzarela taiata felii foarte subtiri. Peste aceastea adaugati si celelalte 3 foi de lasanga si repetati straturile: branza, legume si sos.

5. Se da la cuptor la foc mic spre mediu circa 40 de minute ( pana sunt gata foile de lasagna) apoi se adauga deasupra cealalta jumatate de mozzarella taiata in feli subtiri si se mai lasa in cuptor 5 minute pana se topeste branza.

Se lasa sa se odihneasca 10 minute si se taie in 6 portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna Vegetala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Lasagna cu spanac si cascaval

Postat de Oana

Lasagna cu spanac si cascaval

Pregatiti mai intai spanacul: puneti untul intr-o craticioara si lasati-l sa se topeasca Adaugati ceapa taiata marunt si amestecati usor pana se inmoaie putin...

Citeste continuarea

Lasagna cu ciuperci

Postat de RuxyRux

Lasagna cu ciuperci

Se taie ciupercile in bucati(marimea o puteti alege voi). Se razuie si cascavalul. Se caleste usor ceapa presarata cu putina sare in cateva linguri de ulei, apoi se adauga ciupercile se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2014, 00:49
la 22.08.2014, 06:14
la 22.08.2014, 08:22
la 22.08.2014, 09:48
buna
la 22.08.2014, 14:35

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking