Lasagne Bolognese de Casă

Postat de ctlina in Lasagna
4 Mar 2015 | 3473 vizualizari
Lasagne Bolognese de Casă

O reteta un pic lunga de pregatit dar foarte gustoasa

Ingrediente

Pentru sosul bechamel

  • 3 linguri faina
  • 600 ml de lapte
  • Unt 30g
  • 1 cățel de usturoi (opțional)
  • 1 lingura cascaval ras
  • Sare și piper

Pentru sosul Bolognese

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 350 g carne de vită tocata
  • 400 g sos de rosii de casa (reteta aici)
  • 150 ml de apa
  • 2 lingurite de pasta concentrat de rosii
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru
  • ulei de masline

+

FOI DE LASAGNE,

  • 200 g cascaval ras,
  • 50g de unt

Mod de preparare

Avem nevoie de trei preparate:

- foi de lasagne de casă -  reteta aici

- sos Bolognese                  

- sos Bechamel                       

 

Sosul Bolognese 

Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt. Curatam si radem morcovul. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugam morcovul, ardeiul apoi carnea si amestecam totul bine. Adaugati sosul de roșii, pasta de rosii concentrat, paharul de apă, și ierburile. Condimentati cu sare și piper. Se fierbe la foc mic timp de 20 de minute. Scoateți ierburile.

 

Sosul bechamel    

Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede. Gatiti la foc mic, fără rumenire. Se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel. Adaugati usturoiul tocat marunt. Se fierbe timp de 8 minute la foc mic, amestecand cu telul, se asezoneaza cu sare și piper. La sfârșit se adaugă cascavalul ras și se ia de pe foc.

Pregătirea lasagnei:

Se amestecă sosul Bolognese cu sosul Béchamel. Pe fundul vasului punem un strat subțire de sos, apoi foile de lasagne, apoi alternam ; sos, cascaval ras, foi de lasagne de 3 ori. Se presara putin unt si cascaval ras. Se coace la 200 ° C timp de aproximativ 25 min.

Poftă Bună !!!!!

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne Bolognese de Casă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagne de casa cu ricotta

Postat de ana

Lasagne de casa cu ricotta

Ne ocupam de foi :Pentru a obtine textura fina ca a celor din comert avem nevoie de un mixer purtnic (masina de paine sau robot) mixam ingredientele pana obtinem o coca ferma apoi o lasam sa se...

Citeste continuarea

Lasagne cu sos Bolognese

Postat de Sidy

Lasagne cu sos Bolognese

Ceapa , usturoiul si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici iar usturoiul se preseaza. In putin ulei calim ceapa, morcovul si usturoiul( se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2015, 14:01
f buna
la 04.03.2015, 14:50
mersi
la 04.03.2015, 15:58
Buna buna
la 04.03.2015, 16:05
Delicioase As servi la orice ora acest preparat , mai ales cu foi preparate acasa
la 04.03.2015, 16:14

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking