Lasagne cu sos Bolognese

Postat de Sidy in Lasagna
23 Iun 2010 | 6980 vizualizari
Lasagne cu sos Bolognese

Ingrediente

  • 1 cutie lasagne
  • 600 g carne vita
  • 1 cutie rosii decojite
  • 250 ml bulion de casa
  • 125 g unt
  • 4-5 linguri faina
  • 1 l lapte
  • 150 g cascaval
  • 3-4 catei usturoi
  • 4-500 ml supa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • nucsoara
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Ceapa , usturoiul si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici iar usturoiul se preseaza.
In putin ulei calim ceapa, morcovul si usturoiul( se prepara sosul Bolognese), apoi adaugam carnea si amestecam bine sa se rumeneasca frumos carnea pe toate partile.Adaugam apoi rosiile taiate si bulionul, amestecam, apoi adaugam supa si condimentam sosul Bolognese cu sare, piper si rozmarin.Lasam sa fiarba bine cam 45 de minute.

Intre timp pregatim sosul Bechamel astfel:
Untul il punem la topit intr-o tigaie, adaugam faina si laptele incetisor invartim sa nu se faca cocoloase.
Condimentam cu sare, piper si nucsoara sfaramata si lasam sa dea cateva clocote.Cand e gata presaram deasupra o lingura cu cascaval ras marunt.

Ungem o tava cu putin unt si o presaram cu pesmet, asezam primul strat de lasagne( nefierte )un rand de sos Bechamel, alt rand de sos Bolognese apoi alt strat de lasagne. Deasupra radem cascaval marunt.

Continuam pina se termina toate tot asa: lasagne, cascaval, sos Bechamel, sos Bolognese, lasagne...Deasupra va fi un strat de lasagne peste care rasturnam sosul Bechamel ramas, cascaval ras si bucatele de unt.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit si lasam lasagna la cuptor pina face o crusta frumoasa aurie si crocanta. Dupa ce este gata, se portioneaza lasagne si se poate servi cu ketchup deasupra.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu sos Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagne alla Bolognese

Postat de MyCookingLife

Lasagne alla Bolognese

Bechamel: Se topeste untul, apoi, se ia de pe foc si se adauga faina cernuta, se mesteca bina, pana nu mai sunt cocoloase. Se pune din nou pe foc, se adauga laptele caldut, treptat, mestecand...

Citeste continuarea

Lasagne alla bolognese

Postat de JustLoveCookin

Lasagne alla bolognese

Prepararea foilor: Se pune faina intr-un castron sau pe planul de lucru,si se formeaza o gropita in mijoc in care spargem ouale si adaugam spanacul.Cu ajutorul unei furculite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2010, 19:30
vai ce rumena si frumoasa...mai ai si pentru mine?
la 23.06.2010, 19:37
la 23.06.2010, 21:13
foarte bine arata
la 23.06.2010, 22:20
Vreau si eu o portie.Este tare buna,as manca mereu.Daca mai ai si un pepsi rece!!!
la 24.06.2010, 07:33
Nu ma dau in vant dupa paste, dar trebuie sa recunosc mi-as dori o portie din cea pregatita de tine. Secventele sunt prezentate ca la carte

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking