Lasagne alla bolognese

Postat de momo121 in Mancaruri cu carne
27 Oct 2014 | 4199 vizualizari
Lasagne alla bolognese

Pentru prima data cand fac lasagna, pot zice ca sunt foarte incantata de cum mi-a iesit, chiar daca am uitat-o putin mai mult in cuptor!!! :D

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc slaba
  • 1 kg suc de rosii
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 2 pahare cu apa
  • O cutie de sos Bechamel
  • 200g mozzarella rasa
  • parmezan
  • 100g cascaval ras ( optional)
  • foi de lasagna

Mod de preparare

Intr-o tigaie incapatoare (mai mare) punem uleiul, iar dupa ce s-a incalzit adaugam legumele taiate marunt ( ceapa, morcovul si usturoiul) si putina sare, amestecam pana capata o culoare frumoasa. Peste punem carnea tocata si o calim si pe aceasta pana isi schimba culoarea.

Dupa ce s-a calit bine totul adaugam sucul de rosii, pasta de tomate, foile de dafin si putin cimbru, mai amestecam putin si la sfarsit punem apa, potrivim de sare si piper si lasam la fiert cca 1 ora amestecand din cand in cand pana scade toata apa.

Pentru ansamblare: Intr-o tava unsa cu unt am pus putin sos bolognese, peste am pus un strat de foi de lasagna, un strat de sos bechamel, alt strat de sos bolognese, deasupra acestui strat am pus putin cascaval ras si parmezan, peste am pus alt strat de foi de lasagne, sos bechamel, sos bolognese, ultimul strat am pus foi de lasanga acoperite cu sos bechamel, iar deasupra punem mozzarella rasa, cascaval ras si parmezan si dam la cuptor pentru cca. 1 ora pana se rumeneste frumos deasupra ( eu am cam uitat de ea). 

Dupa ce o scoatem o lasam putin sa se raceasca ca altfel riscam sa se imprastie.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagne Bolognese

Postat de Bucatardinpasiune

Lasagne Bolognese

Incepem cu prepararea  sosului ragu, pentru ca dureaza cel mai mult. Razuim foarte fin telina si morcovul. Tocam marunt ceapa si calim usor toate legumele  in ulei de masline....

Citeste continuarea

Lasagne Bolognese

Postat de Corina33

Lasagne Bolognese

Se curata ceapa, morcovul si usturoiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei. Se adauga carnea si se condimenteaza cu sare, piper, salvie si rozmarin. Se caleste carnea pana isi schimba...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2014, 17:21
cat de bine arata!
la 27.10.2014, 17:21
Ador lasagna!!
la 27.10.2014, 17:22
Multumesc!
la 27.10.2014, 17:48
Mai ai?
la 27.10.2014, 17:51

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking