Lasagne alla bolognese

Postat de micki in Lasagna
16 Mai 2010 | 4283 vizualizari
Lasagne alla bolognese

Aceasta este varianta mea....sper sa va placa! :)

Ingrediente

    pentru ragu:

  • o ceapa
  • un morcov
  • o bucata de telina(partea verde)
  • 500 gr carne tocata(de porc,de vita sau amestecata)
  • 200 ml de suc de rosii
  • un paharel de vin alb sec
  • sare,piper
  • ulei de masline

  pentru sosul beschamel:

  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500-600 ml lapte cald
  • nucsoara,sare
  • mai avem nevoie de circa 12 foi de lasagna,
  • parmezan ras si putin unt.  

Mod de preparare

Mai intai pregatin ragu-ul.Curatam legumele si le taiem bucatele sau le  bagam la robot(asa vor iesi mai fine).Incalzim cateva linguri de ulei intr-o oala,adaugam legumele si lasam putin sa se caleasca.Cand legumele s-au calit,adaugam si carnea tocata si o mestecam bine.Lasam pana carnea s-a schimbat la culoare,apoi stingem cu paharelul de vin.Lasam sa se evapore vinul,adaugam  sucul de rosii,sarea,piperul si lasam  la fiert la foc mic pentru circa o ora.

Intre timp pregatim sosul beschamel.Topim untul intr-o cratita,adaugam toata faina odata si mestecam bine pana se desprinde de pe marginile cratitei.Adaugam si laptele treptat,atat cat sa aibe o consistenta nici prea lichida nici prea solida.Lasam sa fiarba cateva minute,punem nucsoara si sare dupa gust apoi o dam deoaparte.Trebuie mestecat incontinuu altfel face cocoloase.

 

Asamblez lasagna astfel:Ung o tava patrata cu unt,pun un strat subtire de sos amestecat cu o lingura de ragu,apoi asez deasupra foile de lasagna(eu nu le oparesc inainte,dar daca vrei puteti sa le opariti cateva minute in apa sarata),un strat de sos amestecat cu ragu,presor  parmezan din abundenta si tot asa pana fac 4 straturi.Ultimul strat e de sos amestecat cu ragu.Pun cateva bucatele de unt deasupra,parmezan si dau la cuptor la 200 grade pentru circa 30 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagne Bolognese

Postat de Bucatardinpasiune

Lasagne Bolognese

Incepem cu prepararea  sosului ragu, pentru ca dureaza cel mai mult. Razuim foarte fin telina si morcovul. Tocam marunt ceapa si calim usor toate legumele  in ulei de masline....

Citeste continuarea

Lasagne Bolognese

Postat de Corina33

Lasagne Bolognese

Se curata ceapa, morcovul si usturoiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei. Se adauga carnea si se condimenteaza cu sare, piper, salvie si rozmarin. Se caleste carnea pana isi schimba...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2010, 23:30
e buna
la 17.05.2010, 11:31
Si eu cred ca e buna

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking