Ingrediente
- Pentru foi:
- 2 oua
- 100 ml apa
- faina cat cuprinde
- Pentru sos bolognese :
- 500 gr carne tocata(vita si porc)
- 50ml ulei
- 1 ceapa
- 1 pahar cu vin alb sec
- 600 gr rosii proaspete
- 600 gr pasta de rosii
- sare,piper
- Pentru sos de ricotta(urda)
- 500 gr ricotta sau urda
- 200 ml lapte
- sare,piper.
- 200 gr parmezan
Mod de preparare
Ne ocupam de foi:Pentru a obtine textura fina ca a celor din comert avem nevoie de un mixer purtnic (masina de paine sau robot) mixam ingredientele pana obtinem o coca ferma apoi o lasam sa se odihneasca la frigider cel putin 1 ora.
Intindem foi foarte subtiri ca de taitel le taiem dreptunghiular sau orice alta forma dorim .Intr-o oala destul de mare clocotim 3 litri de apa cu 1 lingurita de sare si fierbem foile pe rand cca 2 minute (la mine au incaput 2 ,nu trebuie sa le suprapunem pentru ca se lipesc)Le scoatem cu ajutorul unei spatule de lem sau de plastic si le intindem pe un prosop de bucatarie.
Sos bolognese: Intr-o cratita destul de inaltuta incingem uleiul ,apoi adaugam carnea si o aurim ,apoi adaugam ceapa tocata o lasam 2 minute , adaugam vinul ,il lasamsa scada si asezonam cu sare si piper dupa care adaugam rosiile mixate ,pasta de rosii si o cescuta de apa,amestecam bine punem capacul si lasam la foc potrivit 30 de minute.
Sosul de ricotta:Pasam bine urda si o desfacem cu lapte turnand putin cate putin ,punem dupa gust sare si piper.
Asamblam :Intr-o tava punem un strat generos de sos bolognese ,asezam o foaie ,o ungem cu sos de ricotta apoi sos bolognese,continum pana se face tava 3 sferturi ,ultimul strat fiind numai sos bolognese presarat cu parmezan.Acoperim tava cu folie de aluminiu si coacem cca 30 de minute ,dupa cele 30 de minute luam folia si o mai lasam 5 minute.O servim calda !
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne de casa cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|