Ingrediente
- 1 cutie foi de lasagne (375 g)
- 1 kg ciuperci
- 2 cepe
- 1 ardei rosu
- 300 g cascaval ras (sau parmezan sau mozzarella)
- 3 linguri ulei
- 50 g unt
- sare, piper macinat
Ptr sosul bechamel
- 600 ml lapte
- 100 g faina
- 100 g unt
- nucsoara rasa
Mod de preparare
Se curata ceapa si ardeiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei impreuna cu ciupercile feliate pana scade zeama lasata de ele. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se prepara sosul bechamel: se prajeste faina in unt, se adauga laptele rece amestecand mereu si se fierbe pana se ingrosa sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Se unge o tava cu unt, se aseaza un rand de foi de lasagne, jumatate din compozitia cu ciuperci, se presara cascaval si o treime din sosul bechamel. Se repeta tot aranjamentul inca o data, se pune un ultim rand de foi de lasagne care se acopera cu sosul ramas, cascaval ras si bucatele de unt.
Se da la cuptor aprox. jumatate de ora la foc potrivit. Se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|