Lebede si pasta choux

Postat de alba_zori in Dulciuri
11 Mai 2012 | 11823 vizualizari
Lebede si pasta choux

Am facut de multe ori pasta choux,bigne sau cum vreti sa ii ziceti,sunt foarte foarte bune si dispar intr-o clipa,postez reteta si ca sa o am pe datile viitoare,sper sa va placa.

Ingrediente

  • 250 ml apa.
  •  un pic de sare
  • 100 gr unt in bucatele sau ulei.
  • esenta de vanilie sau pastaie.
  • o lingura de zahar.
  • 150 gr faina.
  • 4 oua mari.

Mod de preparare

Sunt asa de bune ca nu te poti abtine , sunt si frumoase.

Am pus intr-o cratita incapatoare apa cu uleiul,sarea,vanilia,zaharul si am lasat sa dea in clocot.

Am luat cratita de pe foc si apoi adaug dintr-o data faina data prin sita in prealabil.

Amestec bine pana devine o compozitie omogena, legata bine ,pun iar pe foc ca sa se desprinda si faina de pe fundul cratitei, dar nu las nici un minut.

Compozitia o pun in frigider cateva minute pana se raceste putin,apoi adaug si ouale pe rand unul cate unul .

Nu incorporezi urmatorul pana nu e incorporat precedentul.

Pun in sac-a-poche si fac niste forme de  choux pe hartia de copt, facem si niste eclere mai lungi si niste forme tip S lungi pentru gatul lebedelor,

Dam la cuptorul preincalzit bineinteles la 200 grade pentru 10 minute apoi la 180 grade pana se inrosesc,dureaza cam 35 minute si nu mai mult ca, sa nu iasa aerul din ele,

Faceti forme fel de fel,de data asta lebede si pasta choux simple cu crema patisera la baza si frisca batuta cu zahar pudra deasupra,

Pudram cu zahar pudra si pofta mare.

Reteta de la crema patisera e simpla si am mai postat-o alte dati(500 ml lapte,70 gr amidon,100 gr zahar pudra,3 galbenusuri,pastaie de vanilie,si amestecata la urma cu frisca dulce).simplu si gustos,

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebede si pasta choux" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert poale-n brau

Postat de gurita_ta2005

Desert poale-n brau

In bolul unui robot de bucatarie se pune faina,galbenusuriile si untul taiat cubulete la temperatura camerei,zaharul si drojdia,sarea si coaja de portocala si se mixeaza aluatul la viteza...

Citeste continuarea

Chec(guguluf) din albusuri si fructe uscate

Postat de gicuta69

Chec(guguluf) din albusuri si fructe uscate

Mixam albusurile pana devin spuma tare. Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul ca la maioneza amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2012, 23:04
sunt foarte bune
la 11.05.2012, 23:21
ce frumoase sunt lebedele si pe langa asta sunt si foarte bune
la 11.05.2012, 23:30
multumesc foarte mult,sant bune tare si simplu de facut
la 11.05.2012, 23:45
super frumoase , iar de gust nici o indoiala ca sunt super bune
la 12.05.2012, 00:12
ce frumoase sunt!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking