Lebede si pasta choux

Postat de alba_zori in Dulciuri
11 Mai 2012 | 11845 vizualizari
Lebede si pasta choux

Am facut de multe ori pasta choux,bigne sau cum vreti sa ii ziceti,sunt foarte foarte bune si dispar intr-o clipa,postez reteta si ca sa o am pe datile viitoare,sper sa va placa.

Ingrediente

  • 250 ml apa.
  •  un pic de sare
  • 100 gr unt in bucatele sau ulei.
  • esenta de vanilie sau pastaie.
  • o lingura de zahar.
  • 150 gr faina.
  • 4 oua mari.

Mod de preparare

Sunt asa de bune ca nu te poti abtine , sunt si frumoase.

Am pus intr-o cratita incapatoare apa cu uleiul,sarea,vanilia,zaharul si am lasat sa dea in clocot.

Am luat cratita de pe foc si apoi adaug dintr-o data faina data prin sita in prealabil.

Amestec bine pana devine o compozitie omogena, legata bine ,pun iar pe foc ca sa se desprinda si faina de pe fundul cratitei, dar nu las nici un minut.

Compozitia o pun in frigider cateva minute pana se raceste putin,apoi adaug si ouale pe rand unul cate unul .

Nu incorporezi urmatorul pana nu e incorporat precedentul.

Pun in sac-a-poche si fac niste forme de  choux pe hartia de copt, facem si niste eclere mai lungi si niste forme tip S lungi pentru gatul lebedelor,

Dam la cuptorul preincalzit bineinteles la 200 grade pentru 10 minute apoi la 180 grade pana se inrosesc,dureaza cam 35 minute si nu mai mult ca, sa nu iasa aerul din ele,

Faceti forme fel de fel,de data asta lebede si pasta choux simple cu crema patisera la baza si frisca batuta cu zahar pudra deasupra,

Pudram cu zahar pudra si pofta mare.

Reteta de la crema patisera e simpla si am mai postat-o alte dati(500 ml lapte,70 gr amidon,100 gr zahar pudra,3 galbenusuri,pastaie de vanilie,si amestecata la urma cu frisca dulce).simplu si gustos,

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebede si pasta choux" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fursecuri cu nuca

Postat de Bianca20

Fursecuri cu nuca

Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Se adauga galbenusul si faina amestecata cu sarea si praful de copt. Va rezulta un aluat detul de...

Citeste continuarea

Placinta cu branza si stafide in rulouri

Postat de momo121

Placinta cu branza si stafide in rulouri

     Intr-un bol amestecam branza cu ouale, sare, smantana, zaharul, vanilia si stafidele pana omogenizam toate ingredientele. (Stafidele le-am inmuiat in apa fierbinte cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2012, 23:04
sunt foarte bune
la 11.05.2012, 23:21
ce frumoase sunt lebedele si pe langa asta sunt si foarte bune
la 11.05.2012, 23:30
multumesc foarte mult,sant bune tare si simplu de facut
la 11.05.2012, 23:45
super frumoase , iar de gust nici o indoiala ca sunt super bune
la 12.05.2012, 00:12
ce frumoase sunt!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking