Lecio ( gustarica din ardei )

Postat de anisoara in Mancaruri de post
18 Iun 2010 | 13856 vizualizari
Lecio ( gustarica din ardei )

O gustarica , care se prepara intr-un timp foarte scurt-15 minute, care isi pastreaza max toate vitaminele si este destul de delicoasa, alaturi de o bucatica de carne fripta la gratar sau niste cartofi copti la cuptor.Este o combinatie reusita a gustului carnii cu acesti ardei dulci, acrisori.

Ingrediente

  • ardei proaspeti- 4 -8 bucati
  • ceapa - 1 buc
  • pasta de rosii - 1 lingura
  • marar proaspat-
  • ulei de masline - 100 gr.
  • otet alb - 1 lingurita
  • zahar- un praf
  • sare

Mod de preparare

Se incalzeste o tigaie cu diametrul mai mic  cu ulei. Ardeii se spala si se curata de seminte. Se taie in felii mai mari si mai late. Ceapa se curata si se taie cuburele maricele.

 Cand s-a incins uleiul se adauga bucati de ardei fara seminte si se prajesc pe o parte si alta timp de 3-4 minute . Se prajesc toate bucatile de ardei si se scot intr-un vas aparte. . Ardeii nu sunt prajiti de-a binelea. Sunt tarisori.  In acest ulei se adauga ceapa si se prajeste  3-4 minute,se adauga pasta de rosii amestecata cu zaharul in ceapa. Peste  2 minute se adauga 60-80 ml de apa calduta, sarea si se mai fierbe inca 2-3 minute. 

Toata aceasta prajeala cu  ceapa se toarna peste ardeii prajiti putin. Se adauga o lingura de otet , mararul taiat marunt si totul se amesteca.  Se poate servi la masa atat calda, cat si in stare rece.

Sa vedeti a doua zi cat este de gustoasa ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Lecio ( gustarica din ardei )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cartofi taranesti

Postat de mitinita

Cartofi taranesti

Se fierb cartofii. Cand au fiert, se lasa sa se raceasca si se decojesc. Cartofii se dau pe razatoare. Ceapa se curata si se taie. Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a infierbantat, se...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu ciuperci

Postat de Corina33

Ardei umpluti cu ciuperci

Se curata si se taie ceapa, ardeiul si morcovul, apoi se pun la calit in ulei incins amestecand din cand in cand.  Ciupercile se spala bine si se taie cubulete, apoi se pun si ele la calit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2010, 15:41
la 18.06.2010, 16:19
la 18.06.2010, 16:36
mmmmm, ce-mi place!!!!!!!!!!
la 18.06.2010, 17:12
Bun,bun,trebuie incercata,neaparat
la 18.06.2010, 17:32
foarte buni!!!!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking