Legume ca la Arnota

Postat de panacris in Mancaruri de post
28 Aug 2012 | 5220 vizualizari
Legume ca la Arnota

Am mai pomenit Arnota, intr-o reteta anterioara. Ciudat ca o masa de pranz la manastire, a devenit vedeta familiei. Legumele gatite cu drag ne-au cucerit. Nu am intrebat cum le-au realizat, ci doar am vizualizat si gustat, si culmea rezultatul e acelasi, un deliciu :-* cu un plus de la mine ciupercile ;)

Ingrediente

  • ceapa galbena 3 bucati,
  • ardei kapia 2 bucati,
  • ciuperci proaspete 8 bucati,
  • vinete 4 bucati,
  • dovlecei 3 bucati,
  • rosii 4 bucati,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • ulei de masline

Mod de preparare

Legumele se curata si se taie felii. Prima oara se coace ceapa pe gratar, apoi se pune intr-o tava. Vinetele se taie in doua se presara sare si se lasa la odihna. Dovleceii se taie felii pe lung si se prajesc, apoi se scot in tava peste ceapa. Urmeaza ardeii curatati si taiati julien. Dupa ce s-au copt/prajit se pun peste ceapa si dovlecei. Palariile de ciuperci si coditele, urmeaza aceeasi cale;) Din urma vin vinetele, scurse de zeama lor amaruie, se lasa la rumenit pana se inmoiae, stropite cu un pic de ulei de masline. Dupa ce s-au copt/prajit se curata de coaja si se adauga peste legumele din tava. Rosiile se taie rondele si se aseaza peste legume, se asezoneaza de sare, piper si se da totul la cuptor ptr cca 25 de  minute la foc mediu, neacoperit.

Legumele se servesc ca atare sau ca si garnitura langa diverse preparate din carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume ca la Arnota" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate

Postat de merisor67

Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii lungi, mi se pare mie ca arata mai bine asa, dar se pot taia dupa imaginatia fiecaruia. De data aceasta am folosit cartofi albi, ca se prepara...

Citeste continuarea

Pate de linte cu fistic

Postat de simona72

Pate de linte cu fistic

Lintea se spala in mai multe ape, se pune intr-un castron si se lasa la inumiat cu apa pentru 20-30 minute. Intre timp ne ocupam de fistic: curatam fisticul de coaja. Il punem intr-un castronel si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2012, 21:54
bun bun
la 28.08.2012, 21:57
bune bune
la 28.08.2012, 21:58
bunaaaa!
la 28.08.2012, 21:58
bun
la 28.08.2012, 21:59
Şi dacă ai şti câte am învăţat eu despre mâncăruri prin trapezele prin care am trecut

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking