Legume ca la Arnota

Postat de panacris in Mancaruri de post
28 Aug 2012 | 5227 vizualizari
Legume ca la Arnota

Am mai pomenit Arnota, intr-o reteta anterioara. Ciudat ca o masa de pranz la manastire, a devenit vedeta familiei. Legumele gatite cu drag ne-au cucerit. Nu am intrebat cum le-au realizat, ci doar am vizualizat si gustat, si culmea rezultatul e acelasi, un deliciu :-* cu un plus de la mine ciupercile ;)

Ingrediente

  • ceapa galbena 3 bucati,
  • ardei kapia 2 bucati,
  • ciuperci proaspete 8 bucati,
  • vinete 4 bucati,
  • dovlecei 3 bucati,
  • rosii 4 bucati,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • ulei de masline

Mod de preparare

Legumele se curata si se taie felii. Prima oara se coace ceapa pe gratar, apoi se pune intr-o tava. Vinetele se taie in doua se presara sare si se lasa la odihna. Dovleceii se taie felii pe lung si se prajesc, apoi se scot in tava peste ceapa. Urmeaza ardeii curatati si taiati julien. Dupa ce s-au copt/prajit se pun peste ceapa si dovlecei. Palariile de ciuperci si coditele, urmeaza aceeasi cale;) Din urma vin vinetele, scurse de zeama lor amaruie, se lasa la rumenit pana se inmoiae, stropite cu un pic de ulei de masline. Dupa ce s-au copt/prajit se curata de coaja si se adauga peste legumele din tava. Rosiile se taie rondele si se aseaza peste legume, se asezoneaza de sare, piper si se da totul la cuptor ptr cca 25 de  minute la foc mediu, neacoperit.

Legumele se servesc ca atare sau ca si garnitura langa diverse preparate din carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume ca la Arnota" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pasta de post, din masline negre

Postat de RODIMUR

Pasta de post, din masline negre

Măslinele se spală sub jet de apă, se scurg bine și se fac pastă, date printr-un blender, mixer vertical, sau mărunțitor. Se adaugă și cei doi căței de usturoi, se mixează și se...

Citeste continuarea

Mancarica rapida cu mazare, morcovi si cumin

Postat de Lia1

Mancarica rapida cu mazare, morcovi si cumin

3 bucati morcov se taie rondele si se pun deoparte la indemana. Se toaca 1 ceapa rosie. Se pun 2-3 linguri de ulei la incins intr-o tigaie mare. Dupa ce acesta s-a incins se adauga 1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2012, 21:54
bun bun
la 28.08.2012, 21:57
bune bune
la 28.08.2012, 21:58
bunaaaa!
la 28.08.2012, 21:58
bun
la 28.08.2012, 21:59
Şi dacă ai şti câte am învăţat eu despre mâncăruri prin trapezele prin care am trecut

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking