Legume de vara gratinate

Postat de simona119 in Mancaruri de legume
11 Iul 2012 | 15502 vizualizari
Legume de vara gratinate

O mancare usoara, racoritoare, si foarte simplu de pregatit :)

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 1 ou
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 conserva de rosii
  • unt
  • 250 g cascaval

Mod de preparare

Dovleceii si vinetele se taie rondele si se frig in tigaie cu foarte putin unt.

Sucul de rosii se paseaza bine impreuna cu 1 lingura de ulei de masline, oregano, busuioc, si cele doua capatani de usturoi. Ungeti un vas termorezistent cu unt, asezati toate rondelele de dovlecei si vinete, si adaugati deasupra tot sosul de rosii. Puneti capacul si dati la cuptor pentru aprox 20-30 minute (cat sa scada putin sosul). Scoateti vasul din cuptor, presarati cascavalul ras deasupra, si dati din nou la cuptor, de data aceasta fara capac, pana cand cascavalul se topeste si face crusta aurie.

Lasati sa se raceasca si serviti simplu sau impreuna cu piept de curcan la gratar.

Si delicios si sanatos ;). Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume de vara gratinate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spanac crema cu ochi de ou

Postat de cristeena20

Spanac crema cu ochi de ou

- Alegem spanacul si il spalam bine. Eu am avut spanac in punga de la supermarket, gata ales si spalat. Il punem in apa la fiert. Se fierbe doar 3-5 minute si se strecoara. Il tocam marunt cu...

Citeste continuarea

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

Postat de merisor67

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

Spălăm dovleceii și vânăta, ceapa o curățăm, apoi le feliem pe toate, în rondele de aproximativ 5-6 mm grosime. Presărăm sare peste vinete și dovlecei, și le lăsăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2012, 17:24
gustoase
la 11.07.2012, 17:52
minunate
la 11.07.2012, 21:27
un deliciu
la 11.07.2012, 21:47
Grozava!
la 11.07.2012, 21:52

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking