Legume gratinate – de post

Postat de gaby_d in Mancaruri de post
22 Noi 2013 | 55962 vizualizari
Legume gratinate – de post

O mancare pe cat de simpla, pe-atat de buna :-)

Ingrediente

  • 6-7 cartofi
  • 3 morcovi
  • cateva buchetele conopida
  • 3 catei usturoi
  • 30 ml ulei
  • 300-350 ml lapte de soia
  • o lingura si jumatate faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • pesmet
  • putina margarina

Mod de preparare

Curata legumele.

Pune la fiert, in apa cu sare, cartofii taiati cubulete si morcovii felioare.

Dupa 8 minute de la primul clocot adauga buchetelele de conopida.

Intre timp pune intr-un vas cu fund dublu uleiul amestecat cu faina si caleste-le doua minute. Adauga treptat laptele de soia amestecand cu un tel. Pune inapoi pe foc si amesteca pana se ingroasa. Adauga sare, piper si cateii de usturoi, tocati.

Cand intra furculita usor in legume, opreste focul si scurge apa.

Unge un vas termorezistent cu margarina, aseaza legumele si toarna deasupra sosul.

Rade putina nucsoara, presara o lingura/doua de pesmet si baga vasul la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste usor. Nu lasa mult, sa se usuce


Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate – de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București

Retete similare

Falafel (chiftelute de naut) (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Falafel (chiftelute de naut) (reteta video)

  -acopera nautul cu apa si lasa-l la inmuiat peste  noapte. -pune intr-un mixer,chilli-coriandru-patrunjel-usturoi-bicarbonat de sodiu-sare-piper-ardei boia-chimen-si...

Citeste continuarea

Tocăniţă de ciuperci

Postat de portiadelumina

Tocăniţă de ciuperci

Totul este foarte simplu. Am curăţat toate legumele şi le-m tocat. Menţionez că rădăcinoasele le-am dat pe răzătoarea mare pentru că se "topesc" mai repede şi crează  un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2013, 20:14
yummmyyy
la 22.11.2013, 20:18
Foarte bun
la 22.11.2013, 20:23
la 22.11.2013, 20:27
bune bune
la 22.11.2013, 20:28
Buna mancaica de post ai facut,Gabi! Pot sa vin la tine cu sania?

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking