Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia

Postat de cristeena20 in Mancaruri de legume
28 Iun 2016 | 2737 vizualizari
Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia

Niciodata nu am inteles varza asta portugheza - stiam ca se face doar o supa specifica la portughezi. De curand am o vecina care mereu imi aduce de la gradina ei si am invatat sa gatesc si altceva- va spun ca e foarte buna , doar ca trebuie fiarta separat inainte de a o folosi. Azi am facut aceste legume cu varza respectiva , putin picante si cu un sos de soia. Alaturi de orez thai simplu-a fost un deliciu. Va impartasesc si voua aceasta reteta.

Ingrediente

  • cca 5 frunze de varza portugheza
  • o mana de amestec de legume chinezeste
  • 1 ceapa mica
  • 10-15 ciuperci champignon
  • 1 chilli
  • sare, piper alb, sos soia, sos worchester
  • ulei de masline
  • 1 cana orez Thai

Mod de preparare

 

Mai intai ne ocupam de varza. O rupem cu mana bucati mici, lasand mijlocul frunzei deoparte. Spalam bine si apoi punem la fiert in apa clocotita cu sare pt cca 10-15  minute. Tipul asta de varza e mai tare, de aceea cand gatim e bine sa o fierbem bine. Dupa ce am fiert bine o scurgem si o lasam deoparte .

Intr-un wok punem ceapa taiata marunt cu ulei de lasline la clait putin, aduagam ciupercile laminate si apoi legumele chinezesti. Le saltam ,evitand sa amestecam prea mult cu lingura. Punem sare, piper alb si un chilli daca va place iute. Adaugam varza pe care am taiat-o mai marunt si am lasat la sotat inca cca 5 minute, pana legumele sunt bine omogenizate si patrunse. La final punem sos soia (putin) si sos worchester (putin).

Ca si orez eu am ales orezul thai-deosebit de bun-cu aroma si miros special in termeni de orez. Si se face foarte simplu: punem la fiert 2 cnai de apa, cand clocoteste punem o cana orez si punem sare, acoperim vasul si lasam sa scada apa -cca 10 minute. Orezul e fiert si stingem.

Servim alaturi de legume.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Vinete cu cartofi in straturi la cuptor

Postat de rocsi_1612

Vinete cu cartofi in straturi la cuptor

Spalati cartofii, ii puneti intr-o cratita la fiert. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii lasati sa se racoreasca 10-15 minute. Ii decojiti si ii taiati felii pe rotund. Vinetele le...

Citeste continuarea

Imam Bayildi - Rondele de vinete cu legume

Postat de mirela0911

Imam Bayildi - Rondele de vinete cu legume

Eu am folosit o bucata de vanata pentru rondele, una am taiat-o in doua. Se spala vinetele apoi se curata de coaja dar nu de tot, se taie in dungi. Una din ele se taie rondele cu grosimea de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2016, 19:51
la 28.06.2016, 20:23
la 28.06.2016, 20:31
la 30.06.2016, 11:08

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking