Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia

Postat de cristeena20 in Mancaruri de legume
28 Iun 2016 | 2722 vizualizari
Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia

Niciodata nu am inteles varza asta portugheza - stiam ca se face doar o supa specifica la portughezi. De curand am o vecina care mereu imi aduce de la gradina ei si am invatat sa gatesc si altceva- va spun ca e foarte buna , doar ca trebuie fiarta separat inainte de a o folosi. Azi am facut aceste legume cu varza respectiva , putin picante si cu un sos de soia. Alaturi de orez thai simplu-a fost un deliciu. Va impartasesc si voua aceasta reteta.

Ingrediente

  • cca 5 frunze de varza portugheza
  • o mana de amestec de legume chinezeste
  • 1 ceapa mica
  • 10-15 ciuperci champignon
  • 1 chilli
  • sare, piper alb, sos soia, sos worchester
  • ulei de masline
  • 1 cana orez Thai

Mod de preparare

 

Mai intai ne ocupam de varza. O rupem cu mana bucati mici, lasand mijlocul frunzei deoparte. Spalam bine si apoi punem la fiert in apa clocotita cu sare pt cca 10-15  minute. Tipul asta de varza e mai tare, de aceea cand gatim e bine sa o fierbem bine. Dupa ce am fiert bine o scurgem si o lasam deoparte .

Intr-un wok punem ceapa taiata marunt cu ulei de lasline la clait putin, aduagam ciupercile laminate si apoi legumele chinezesti. Le saltam ,evitand sa amestecam prea mult cu lingura. Punem sare, piper alb si un chilli daca va place iute. Adaugam varza pe care am taiat-o mai marunt si am lasat la sotat inca cca 5 minute, pana legumele sunt bine omogenizate si patrunse. La final punem sos soia (putin) si sos worchester (putin).

Ca si orez eu am ales orezul thai-deosebit de bun-cu aroma si miros special in termeni de orez. Si se face foarte simplu: punem la fiert 2 cnai de apa, cand clocoteste punem o cana orez si punem sare, acoperim vasul si lasam sa scada apa -cca 10 minute. Orezul e fiert si stingem.

Servim alaturi de legume.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gulii umplute cu branza si spanac

Postat de panacris

Gulii umplute cu branza si spanac

Guliile se curăță, apoi feliază, în felii mărișoare. Se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă rece cu puțină sare, la foc mediu cca. 10 minute. Feliile de guile se...

Citeste continuarea

Paprikas din ciuperci

Postat de panacris

Paprikas din ciuperci

Ceapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2016, 19:51
la 28.06.2016, 20:23
la 28.06.2016, 20:31
la 30.06.2016, 11:08

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking