Legume uscate pentru mancaruri (vegeta)

Postat de ela in Conserve
12 Sep 2019 | 1809 vizualizari
Legume uscate pentru mancaruri (vegeta)

Ingrediente

  • 2-3 buc pastarnac
  • 1 telina radacina
  • 2-3 morcovi
  • 5-6 ardei
  • 2 - 3 fire praz
  • 2 - 3 buc ceapa galbena
  • 2 leg ceapa verde
  • 2 -3 buc patrunjel radacina
  • PENTRU AMESTEC FINAL
  • 2 lingurite patrunjel uscat
  • 2 lingurite leustean uscat
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 lingurite sare(roz de himalaya am pus eu)

Mod de preparare

Folositi ce legume aveti la dispozitie. Eu am facut 3 ture si am pus ce am avut la momentul respectiv. E bine daca aveti toate legumele enumerate de mine. Am folosit multi ardei de casa care au dat un gust si un miros tare bun. Cantitatile nu conteaza. 2-3 bucati din fiecare. Telina este de ajuns una mica.
Am folosit 2 variante, la cuptorul electric cu aer cald, la 70 grade C, vreo 5-6 ore, dar nu am fost multumita de rezultat. Cea mai buna varianta a fost sa tin legumele afara, la soare sau cand a fost foarte cald undeva la umbra. Cel mai bine s-au uscat in plin soare. Nu si-au pierdut culoarea cum spun unii ca se intampla daca le pui la soare. Le-am pus in tavi tapetate cu hartie si acoperite cu un material usor, transparent. E foarte bun tifonul dar nu am avut.

La a treia tura am folosit masa de uscat rufe pe care am pus o perdea veche impaturita in doua si am acoperit cu o parte de perdea ramasa. S-au uscat mai repede si mai frumos pentru ca a circulat aerul si pe sub ele. Am lasat doua zile la soare. Seara le-am bagat in casa ca sa nu se umezeasca.

Mod preparare:
Legumele se taie rondele mici, marunt sau se trec pe razatoarea mare. Radacina de patrunjel, telina, morcovii, pastarnacul merg pe razatoare. Ceapa verde se taie rondele. Ceapa galbena rondele. Ardeiul se taie cubulete. Cel mai bine se usuca legumele taiate cat mai marunt sau date pe razatoarea mare.
Lasam legumele la uscat peste zi (si intoarse din cand in cand), cand este foarte cald si nu este umezeala. Cand sunt uscate bine, legumele se amesteca toate si se macina in robotul de bucatarie la granulatia pe care o dorim. In timpul macinarii adaugam dupa preferinte. sare,leustean,marar ,cimbru,patrunjel toate uscate .Nu mult,cam o lingurita,doua,depinde de ce cantitate de legume am folosit.Eu am pus din ierburile de la mama si din gradina mea,uscate de mine in acelasi timp cu legumele.La fel,legumele au fost de la mama din gradina.
Este nevoie de timp,iese cantitate mica dupa uscare si macinare,dar merita.
Ieri am cumparat un aparat de deshidratat legume de la lidl.Maine am in plan sa incerc si varianta cu aparatul.Sa vedem ce iese.
Am pus poze din timpul celor trei procese de preparare.Cea mai buna uscare e la soare si cand bate vantul,aerul e uscat

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume uscate pentru mancaruri (vegeta)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Ardei iuti in otet

Postat de ancutsa

Ardei iuti in otet

 Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodeniile dupa gust si preferinte, se lasa sa fiarba cam 10...

Citeste continuarea

Ardei iuți cu stafide conservați în oțet

Postat de panacris

Ardei iuți cu stafide conservați în oțet

Ardeii se spală, se taie codițele dacă sunt mai lungi. Se sterilizează 3 borcane de 400 g, în care se așează estetic ardeii în borcane, printre ei strecurându-se stafidele....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.09.2019, 07:15
Foarte bune!
la 13.09.2019, 08:03
Am sa incerc și eu😁🤗🤗🤗
la 13.09.2019, 08:39
la 13.09.2019, 08:54
la 13.09.2019, 09:26

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking