Lenticche con zampone

Postat de gurita_ta2005 in Porc
19 Ian 2016 | 3561 vizualizari
Lenticche con zampone

Un preparat care se mananca de revelion in Italy :)) Linte cu picior de porc Se mananca cu zampone sau cotechino, eu vazusem o reteta pe internet unde acest cotechino era fiert impreuna cu lintea, asa am facut si eu cu zamponele, doar ca acesta este putin mai gras, dar a fost bun oricum. Zamponele se fierbe normal separat in folia in care este,dupa care se poate pune peste linte.

Ingrediente

  • 150 g linte
  • 1 cutie de zampone
  • 1 ceapa alba
  • fire de patrunjel
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • sare/piper

Mod de preparare

Lintea se tine in apa rece pentru cateva ore, dupa care se pune intr-o craticioara la fiert pentru circa 40-60 minute, se strecoara de apa si se da deoparte.

Intr-o alta oala punem ceapa tocata marunt,impreuna cu firele de patrunjel si usturoiul, punem apa sa acopere, punem lintea si condimentele si lasam 10 minute la fiert.

Desfacem zamponele il punem in oala peste linte, mai completam cu apa daca mai este nevoie, punem si pasta de tomate si lasam la fiert 10-15 minute.

Zamponele se scoate pe o farfurie si se taie felii.

Se serveste cald si ca sa imbinam Italia cu Romania servim cu muraturi :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Lenticche con zampone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ceafa de porc gatita la cuptor

Postat de mirela0911

Ceafa de porc gatita la cuptor

Se taie carnea felii, daca nu este inca taiata, se condimenteaza cu sare si piper si se asaza intr-o tava in care s-a pus ulei de floarea soarelui. Se presara peste carne si condimentele pentru...

Citeste continuarea

Costite de porc lipicioase

Postat de CameliaComan

Costite de porc lipicioase

Pentru inceput am sarat si piperat bucatile de costita.Am luat o tava de copt si am uns-o cu cele 3 linguri de ulei de masline.Punem tava direct pe ochiul de la aragaz si lasam sa se incinga iar...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 19.01.2016, 15:35
ma duc sa dau pe google )))))))))
la 19.01.2016, 15:36
exact asa fierb si eu zamponele )))))
la 19.01.2016, 15:36
ia citeste ca scrie si in romana )
la 19.01.2016, 15:41
glumesc, Gurita! e chiar pacat ca o consumam asa de rar, fiindca are multe avantaje!
la 19.01.2016, 15:46
zamponele?)

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking