Ingrediente
- 150 g linte
- 1 cutie de zampone
- 1 ceapa alba
- fire de patrunjel
- 100 g pasta de tomate
- 2 catei de usturoi
- sare/piper
Mod de preparare
Lintea se tine in apa rece pentru cateva ore, dupa care se pune intr-o craticioara la fiert pentru circa 40-60 minute, se strecoara de apa si se da deoparte.
Intr-o alta oala punem ceapa tocata marunt,impreuna cu firele de patrunjel si usturoiul, punem apa sa acopere, punem lintea si condimentele si lasam 10 minute la fiert.
Desfacem zamponele il punem in oala peste linte, mai completam cu apa daca mai este nevoie, punem si pasta de tomate si lasam la fiert 10-15 minute.
Zamponele se scoate pe o farfurie si se taie felii.
Se serveste cald si ca sa imbinam Italia cu Romania servim cu muraturi :)))
Daca ti-a placut reteta noastra "Lenticche con zampone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|