Lenticche con zampone

Postat de gurita_ta2005 in Porc
19 Ian 2016 | 3530 vizualizari
Lenticche con zampone

Un preparat care se mananca de revelion in Italy :)) Linte cu picior de porc Se mananca cu zampone sau cotechino, eu vazusem o reteta pe internet unde acest cotechino era fiert impreuna cu lintea, asa am facut si eu cu zamponele, doar ca acesta este putin mai gras, dar a fost bun oricum. Zamponele se fierbe normal separat in folia in care este,dupa care se poate pune peste linte.

Ingrediente

  • 150 g linte
  • 1 cutie de zampone
  • 1 ceapa alba
  • fire de patrunjel
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • sare/piper

Mod de preparare

Lintea se tine in apa rece pentru cateva ore, dupa care se pune intr-o craticioara la fiert pentru circa 40-60 minute, se strecoara de apa si se da deoparte.

Intr-o alta oala punem ceapa tocata marunt,impreuna cu firele de patrunjel si usturoiul, punem apa sa acopere, punem lintea si condimentele si lasam 10 minute la fiert.

Desfacem zamponele il punem in oala peste linte, mai completam cu apa daca mai este nevoie, punem si pasta de tomate si lasam la fiert 10-15 minute.

Zamponele se scoate pe o farfurie si se taie felii.

Se serveste cald si ca sa imbinam Italia cu Romania servim cu muraturi :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Lenticche con zampone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coaste lipicioase la cuptor

Postat de eumimi

Coaste lipicioase la cuptor

Pregatim amestecul cu bulion, sare, piper, ardei boia si ghimbir cu care vom unge coastele de porc. Le punem in tava si adaugam 1 cana de supa de pui sau de apa. Usturoiul il curatam de coaja...

Citeste continuarea

Costite de porc lipicioase

Postat de mihaelar63

Costite de porc lipicioase

Costita de porc se feliaza in bucati potivite -cam de 3 degete latime. Puneti la fiert costita in apa cu suc de mere .Sarati . Acum se pune si ceapa , usturoiul , boabele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2016, 15:35
ma duc sa dau pe google )))))))))
la 19.01.2016, 15:36
exact asa fierb si eu zamponele )))))
la 19.01.2016, 15:36
ia citeste ca scrie si in romana )
la 19.01.2016, 15:41
glumesc, Gurita! e chiar pacat ca o consumam asa de rar, fiindca are multe avantaje!
la 19.01.2016, 15:46
zamponele?)

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking