Lichior de anason

Postat de RODIMUR in Bauturi
16 Feb 2018 | 8884 vizualizari

Cred că voiam să prepar acest lichior de pe vremea când eram fascinată de Florin Piersic în rolul lui Mărgelatu, din "Trandafirul galben" care cerea, adeseori, să fie servit cu un lichior de anason... A cerut ceva timp prepararea lui, mai întâi pentru că am găsit greu anasonul stelat și apoi, pentru că este un lichior care trebuie să stea la macerat mai mult de două luni... Acum am deja celebra licoare și pot afirma, în deplină cunoștință de cauză, că este mai parfumat și mult mai bun decât la fel de celebrul uzo. Ultima dată am gustat un păhărel din cunoscutul uzo în a doua zi de Crăciun, din anul trecut. Față de acest lichior pe care l-am preparat cu atâta drag, uzo mi s-a părut lipsit de personalitate, cu un gust strident, care-l făcea aproape imposibil de îngurgitat. Dar lichiorul de anason pe care l-am preparat eu este dulce, parfumat, cu un colorit agreabil și de o savoare aparte. Cred că pentru obținerea acestei savori a avut un rol decisiv atât mărirea (cu 50 grame) a cantității de zahăr, cât și dublarea cantității de scorțișoară, menită să mai diminueze puțin din gustul puternic al anasonului și să facă lichiorul mai plăcut. Rețetă cu dragoste, din dragoste pentru Florin Piersic!

Inapoi la reteta

Comentarii (31)

la 18.02.2018, 17:36
Cu plăcere, Oana! E foarte bun, într-adevăr!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking