Lichior de anason

Postat de RODIMUR in Bauturi
16 Feb 2018 | 2518 vizualizari
Lichior de anason

Cred că voiam să prepar acest lichior de pe vremea când eram fascinată de Florin Piersic în rolul lui Mărgelatu, din "Trandafirul galben" care cerea, adeseori, să fie servit cu un lichior de anason... A cerut ceva timp prepararea lui, mai întâi pentru că am găsit greu anasonul stelat și apoi, pentru că este un lichior care trebuie să stea la macerat mai mult de două luni... Acum am deja celebra licoare și pot afirma, în deplină cunoștință de cauză, că este mai parfumat și mult mai bun decât la fel de celebrul uzo. Ultima dată am gustat un păhărel din cunoscutul uzo în a doua zi de Crăciun, din anul trecut. Față de acest lichior pe care l-am preparat cu atâta drag, uzo mi s-a părut lipsit de personalitate, cu un gust strident, care-l făcea aproape imposibil de îngurgitat. Dar lichiorul de anason pe care l-am preparat eu este dulce, parfumat, cu un colorit agreabil și de o savoare aparte. Cred că pentru obținerea acestei savori a avut un rol decisiv atât mărirea (cu 50 grame) a cantității de zahăr, cât și dublarea cantității de scorțișoară, menită să mai diminueze puțin din gustul puternic al anasonului și să facă lichiorul mai plăcut. Rețetă cu dragoste, din dragoste pentru Florin Piersic!

Ingrediente

  • 500 ml de vodka (Stalinskaya)
  • 20 grame de anason stelat
  • 3 boabe de coriandru
  • 1 baton de scorțișoară
  • sirop din 250 grame de zahăr tos și 250 ml de apă

Mod de preparare

Într-un borcan de sticlă, care poate fi închis ermetic se pun: anasonul stelat, coriandrul, batonul de scorțișoară și alcoolul.

Se închide ermetic recipientul și se lasă două luni la macerat. În acest interval de timp, se agită ușor vasul, zilnic, sau măcar o dată la două zile.

Se prepară un sirop legat, ca pentru dulceață, din 250 ml apă și 200 grame de zahăr tos. Se lasă la răcit și apoi se adaugă în recipientul cu alcool și condimente. Se agită ușor pentru omogenizare și se mai lasă la macerat încă o săptămână. 

Din două în două zile, dacă nu chiar zilnic se agită ușor conținutul recipientului.

După o săptămână, se filtrează lichiorul printr-o sită deasă, prevăzută cu un tifon dublu.

Se închide ermetic sticla cu lichior și se depozitează la rece.

Se servește cu felii de lămâie și cu un pahar de apă minerală alături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de anason" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Smoothie cu caise si capsuni

Postat de Adi_Caradeanu

Smoothie cu caise si capsuni

Curatati caisele de samburi Curatati capsunile de codita  Decojiti portocala  Introduceti ingredientele in blender si mixati timp de 45 - 60 secunde (eu...

Citeste continuarea

Milkshake cu capsuni si banane

Postat de Pungasa_Rogue

Milkshake cu capsuni si banane

Se indeparteaza coaja de la banane. Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele. Se pune laptele in blender impreuna cu fructele (taiate in bucati mari) si zaharul vanilat si se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 16.02.2018, 08:46
Yummmm, ce bun o fi!
la 16.02.2018, 08:49
Da, Merișor, mulțumesc pentru apreciere, este foarte bun, special...!
la 16.02.2018, 09:11
Deci pot sa vin in vizita, bag de seama ca ai ceva lichioruri in bar.....
la 16.02.2018, 09:26
Clementina, vino repede, că nu stau lichiorurile în așteptare...Le bem...
la 16.02.2018, 09:42
Eu vreau din alea ''statute''....mari betivani sunteti.....)

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking